Unirea Principatelor marcată la Botoșani de Platforma Civică Acţiunea 2012

Voluntarii și simpatizanții Platformei Civice ACȚIUNEA 2012, filiala Botoșani vor marca ziua de 24 ianuarie printr-un flash-mob în fața Muzeului Județean, pe Pietonalul Unirii.

Participanții se vor prinde într-o horă a unităţii joi, de la ora 17:30 afișând steaguri tricolore și bannere cu mesajul BASARABIA E ROMÂNIA. Prin intermediul acestui flash-mob, ei vor reaminti semnificaţia Unirii din 1859 şi vor semnala necesitatea reîntregirii naţionale, prin unirea României cu Republica Moldova.

Activiștii se vor îndrepta apoi spre Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani unde, în fața bustului lui Al. I. Cuza va avea loc o depunere de coroane. Întrucât nicio autoritate a statului nu a anunțat organizarea vreunei depuneri de coroane, invităm toate instituțiile doritoare să depună o coroană de flori în cinstea momentului Micii Uniri alături de membrii și simpatizanții Platformei Civice Acțiunea 2012.

De asemenea, unioniștii vor organiza și participa la manifestații similare dedicate zilei de 24 ianuarie, în orașe precum Pitești, Petroșani, Alba Iulia, Timișoara, Brașov, Sibiu, Mureș, Craiova, Balș, Iași și București.

Mica Unire va fi marcată și la Chișinău, zeci de membri și simpatizanți ai Platformei vor marca acest eveniment de la ora 17:30, în Piața Unirii Principatelor Române din Chișinău. Organizatorii au declarat că această acțiune are drept scop reamintirea necesității Unirii din 1859, punerea în valoare a adevărului istoric și, paralel, atragerea atenției organelor abilitate asupra necesității de a păstra și renova spațiul denumit „Piața Unirii Principatelor” din Chișinău.

Sursa: comunicat presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *