Firma unui milionar din topul Forbes a castigat o licitatie a Nova Apaserv din proiectul de peste 100 de milione de euro

nova apaserv BotosaniSocietatea comerciala Nova Apaserv a scos la licitatie o lucrare de peste patru milioane de euro privind reabilitarea statiei pompare din Stanca si constructia statiei de tratare de la Stefanesti, in cadrul proiectului de peste 100 de milioane de euro finantat de Uniunea Europeana. Licitatia a fost castigata de firma Coral din Tulcea, detinuta de omul de afaceri Cornel Georgescu, care figureaza in topul milionarilor intocmit de reviosta Forbes.

Statia de tratare de la Stefanesti va asigura apa pentru comunele din Nord- Estul judetului, Stefanesti, Romanesti, Santa Mare, Rauseni, Calarasi, Todireni, Albesti, Durnesti si Trusesti.

Omul de afaceri Cornel Georgescu a ajuns la Tulcea tocmai din Rădăuţii Bucovinei, iar in prezent derulează în zona Deltei o serie de businessuri în construcţii, turism şi imobiliare. Îşi aminteşte că la debutul său în afaceri a cumpărat o cherhana la Mila 35 şi a încercat să facă pescăria rentabilă. A avut ghinion, iar după ce un incendiu i-a mistuit businessul, Georgescu a transformat locul, situat la intersecţia braţelor Sulina şi Sfântu Gheorghe, într-un complex turistic modern, cu 60 de locuri de cazare şi un restaurant cu o capacitate de 150 de locuri. În timp, i-a adăugat o sală de conferinţe, piscină, teren de sport multifuncţional, dar şi o sală modernă de jocuri. În prezent, complexul turistic se întinde pe o suprafaţă de peste 3,5 hectare. Dar, în paralel, a pus pe picioare şi o firmă de construcţii (1990) pe care a alăturat-o, ulterior, unui grup pe care l-a numit Coral. Creşterea din domeniul construcțiilor din urmă cu câțiva ani i-a dat şi lui aripi, iar omul de afaceri a început să ridice blocuri în Tulcea şi în Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *