Pompierii îi învaţă pe cetăţeni cum să-şi protejeze locuinţele de incendii

pompieri si cetateniO parte dintre locuitorii comunei botoşănene Ibăneşti au primit luni, 21 ianuarie, vizita pompierilor şi a membrilor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ibăneşti. Aceştia le-au trecut pragul pentru a-i învăţa cum să-şi protejeze casele şi gospodăriile de incendiu. Vizate au fost, în special, persoanele de vârsta a treia, care locuiesc singure şi au
probleme de sănătate şi familiile cu mulţi copii. În timp ce membrii SVSU Ibăneşti verificau dacă sunt respectate normele de prevenire a incendiilor la utilizarea sistemelor locale de încălzire (sobe) şi a instalaţiilor electrice, inspectorii de prevenire ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani le-au explicat gazdelor cum să-şi protejeze viaţa şi bunurile. Copiii care nu erau acasă au primit
aceste sfaturi la şcoală, unde s-a desfăşurat o activitate de informare preventivă. Totodată, au fost distribuite materiale informative.

Acţiunile de la Ibăneşti s-au derulat în cadrul campaniilor naţionale „F.O.C.- Flăcările Omoară Copii” şi „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale!”. Demarate în luna septembrie, în colaborare cu E-ON România, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranţă”, campaniile au ca obiectiv principal cunoaşterea de către cetăţeni a regulilor şi măsurilor de prevenire a incendiilor la locuinţe şi gospodării.

I.S.U. Botoşani derulează permanent activităţi de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a instalaţiilor electrice şi a sistemelor locale de încălzire, în scopul scăderii numărului de incendii produse la locuinţe şi gospodării şi, implicit, pentru reducerea numărului victimelor din rândul copiilor.

Miercuri, 23 ianuarie, preşedinţii asociaţiilor de proprietari din municipiul Dorohoi vor fi  instruiţi pentru a populariza măsurile de prevenire a incendiilor la locuinţele multifamiliale. Acţiunea va fi derulată de inspectori de prevenire în cooperare cu reprezentanţi ai E-ON România.

One thought on “Pompierii îi învaţă pe cetăţeni cum să-şi protejeze locuinţele de incendii

  1. D-lor de la ISU este o persoana fizica , juridica agreata pentru curatat cosuri de fum ? daca da – datine detaliile de contact .
    Va multumim !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *