Situaţie dezastruoasă după primul semestru de şcoală: Zeci de elevi exmatriculaţi şi sute de corigenţi

Nu mai puţin de 68 de elevi de liceu au fost exmatriculaţi, în primul semestru al acestui an şcolar, din cauza absenţelor. Trei dintre aceştia au fost exmatriculaţi pentru violenţă. Situaţia şcolară după primul semestru este dezastruoasă. La clasele I-IV au fost 113 corigenţi la un obiect, 145 la două obiecte, 93 la trei obiecte, 37 la patru obiecte şi 35 la mai mult de patru obiecte. Situaţia este la fel de gravă şi în gimnaziu. Astfel, 1276 elevi de clasele V-VIII sunt corigenţi la un obiect, 519 la două obiecte, 848 la trei obiecte, 147 la patru obiecte şi 80 sunt corigenţi la mai mult de patru obiecte.

În învăţământul liceal sunt cei mai mulţi corigenţi, respectiv 1360 elevi corigenţi la un obiect, 441 la două obiecte, 182 la trei obiecte, 87 la patru obiecte şi 46 la mai mult de patru obiecte. În învăţământul profesional sunt 17 elevi corigenţi la un obiect şi opt la două obiecte.

De asemenea, în primul semestru au fost cu situaţia neîncheiată 76 de elevi de clasele I-IV, alţi 350 elevi de gimnaziu, 698 de elevi de liceu şi 44 elevi din învăţământul profesional.

2 thoughts on “Situaţie dezastruoasă după primul semestru de şcoală: Zeci de elevi exmatriculaţi şi sute de corigenţi

  1. Este grava situatia invatamantului.
    Poate se impune metoda de invatare din anii 90.
    Obiectul-cartea editata 1 singura.
    Copilul meu invata din ce i se preda la scoala 1/2 pag.
    Lectia nu exista in carte.
    Ce sa cred…pe cine…nu se fac ore…profesorii se imbolnavesc usor.
    Orice gest al copilului este interrpretat, pac se scade nota la purtare.Depinde de plocoane.
    Asa se dau notele….asa se invata…unde o sa ajunga vlastarele acestei tari! sa fie slugi cu facultate in alte tari!

  2. Dupa ani si ani , acestia or sa cumpere o diploma de absolvent de facultate si or sa conduca ceva , poate chiar tara si atunci o sa le para rau altora ca primii au fost exmatriculati acum .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *