Verdict în dosarul fraudei de la Colegiul Economic. Profesor universitar condamnat la închisoare

magistrati Tribunalul BotosaniTribunalul Botoşani s-a pronunţat, marţi, în dosarul privind frauda înregistrată la examenul de Bacalaureat din 2010 de la Colegiul Economic Octav Onicescu din Botoşani. Profesorul universitar Leonache Drăgoi de la Facultatea de Textile- Pielărie a Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi, care a fost acuzat de luare de mită, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Drăgoi a fost găsit vinovat că a luat bani de la elevi pentru a-i ajta să ia note mari la bacalaureat şi să fie admişi.

Acestui inculpat i-a fost interzis şi dreptul de a ocupa o funcţie în cadrul comisiilor din centrele de examen de bacalaureat”, a spus purtătorul de cuvânt al Tribunalului, judecătorul Dorica Ţurcanu.

Profesorului i-au fost confiscaţi şi 5.400 de lei.

De asemenea, vicepreşedintele Comitetului de părinţi, Mihaela Carmen Ciurariu, cea care a strâns banii de la elevi şi i-a dat profesorului, a fost condamnată la doi ani de închisoare, tot cu executarel. Pentru că ea mai avea o condamnare la închisoare de un an cu suspendare pentru trafic de influenţă, Tribunalul a decis ca aceasa să execute trei ani de închisoare.

Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la pronunţare.

22/01/2013 Condamnare
Solutie: Respinge excepţia nulităţii actului de sesizare a instanţei. Respinge excepţia de necompetenţă materială a organului de urmărire penală. Menţine încadrarea juridică dată faptelor prin rechizitoriu. Condamnă pe inculpata C.M.C. la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 255 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 41 alin. 2 Cod penal şi art. 37 lit. a Cod penal. În baza art. 83 Cod penal revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 157 din 6 mai 2008 a Tribunalului Botoşani, inculpata urmând să execute pedeapsa totală de 3 ani închisoare. Pe timpul şi în condiţiile prev. de art. 71 Cod penal interzice inculpatei exerciţiul drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, b Cod penal. Condamnă pe inculpatul D.L.la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, b, c (dreptul de a ocupa o funcţie în cadrul comisiilor din centrele de examen de bacalaureat) Cod penal pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 254 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal şi art. 74 lit. a, 80 Cod penal. Pe timpul şi în condiţiile prev. de art. 71 Cod penal se va interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, b, c (dreptul de a ocupa o funcţie în cadrul comisiilor din centrele de examen de bacalaureat) Cod penal. În baza art. 254 alin. 3 Cod penal dispune confiscarea sumei de 5.400 lei de la inculpatul D.L. Dispune restituirea către inculpatul D. L.a sumei de 5.720 lei consemnată la CEC Bank Sucursala Botoşani Obligă pe inculpata C.m.C. să plătească statului suma de 9.700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care onorariu avocat oficiu – 200 lei – se va avansa Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Obligă pe inculpatul D.L. să plătească statului suma de 9.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu apel în termen de 10 zile de pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din 22 ianuarie 2013.

2013.

4 thoughts on “Verdict în dosarul fraudei de la Colegiul Economic. Profesor universitar condamnat la închisoare

  1. ce frumos ,s-a judecat atata timp ca sa condamne doi fraieri..restul comisiei cu grosul,ei cu puscaria..doar 5400 lei s-au strans la acest bac?

  2. atata tam,tam si fraierii comdamnati…oare numai atat s-a strans la acest bac?vicepresedinta comisiei,insp isj la acea vreme,a fost avansata dir la laurian in urma acestui bac!!daca au existat nereguli de ce nu a luat totusi masuri,avea statutul necesar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *