Conţac rămâne după gratii. Procurorii s-au opus eliberării

constantin contacFostul lider PSD Botoşani şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac, rămâne după gratii. Curtea de Apel Suceava a admis, luni după-amiază, recursul procurorilor, astfel încât Conţac nu va beneficia de întreruperea executării pedepsei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au făcut recurs la sentinţa Tribunalului Botoşani emisă în decembrie prin care Constantin Conţac şi fiul său, Liviu, au fost puşi în libertate.

Conţac, care are de executat o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru fapte de corupţie, a cerut eliberarea pe motivă că societatea sa, Transporturi Auto, are de suferit ca urmare a arestării sale. Procurorii au considerat că motivul este neîntemeiat şi s-au opus eliberării, astfel încât Conţac va rămâne după gratii.

El va putea face, peste câteva luni, o nouă cerere de întrerupere a executării pedepsei.

Cererea similară a lui Liviu Conţac va fi judecată pe 30 ianuarie.

21/01/2013 cu casare
Solutie: Admite recursul declarat de Ministerul Public – prin Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi DNA – Serviciul Teritorial Suceava – împotriva sentinţei penale nr. 263 din data de 18.12.2012 pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosar nr. 7413/40/2012. Casează în totalitate sentinţa penală mai sus-arătată şi în rejudecare: În temeiul art. 455 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de condamnatul Conţac Constantin. Obligă condamnatul la plata către stat a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare din prima instanţă. Cheltuielile judiciare din recurs, avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 21.01.2013.

4 thoughts on “Conţac rămâne după gratii. Procurorii s-au opus eliberării

  1. Bravo Domnilor Procurori ca asta a fost baron de Botosani 1000 ani.A furat cat a putut si a prins o perioada numai buna de furat…….

    1. ahaaaaaaaaaaaa, cati baroni si baroneti nu sunt in Botosani?! muuuuuuuulti tare, il intrec pe Conti de o mie de ori…..dar aia sunt acoperiti de ochiul public…..numai unii trebuie bagati in fata si facuti in tot felul, in ziarele „de buna credinta”, ca asa e ordinul……sa fiti voi sanatosi, Conti este omul respectat(hai ca muriti de ciuda) si cinstit hartuit aiurea…dar exista un Dumnezeu, care va plati fiecaruia dupa faptele lui, inclusiv celor care se bucura de raul altuia…apropo de bani publici si lucrari ca si Conti a facut drumuri, n-a furat, studiati bine piata oamenilor de afaceri din Botosani si vedeti, CARE NU LUCREAZA DECAT CU BANI PUBLICI ? TOTI! Deci, de ce numai acest om trebuie sa fie demonizat? ca lucreaza bine si ieftin?

  2. Tara noastra nu ar mai trebui sa sa numesca ROMANIA ci cacatmania pentru c a noi nu avem valori reale, si noi ne impiedicam de cei valorosi.Imi pare rau ca l-ati umilit pe Domnul Constantin Contac dar sa nu uitati ca:Patria-i poporul si nu tagma jefuitorilor” 1821 proclamatia de la PADES-Tudor Vladimirescu.Dupa iesirea de acolo unde nu merita vom construi o noua Romanie impreuna cu Domnul Contac un mare iubitor de neam si de tara! Cu mare drag!

    1. drept ai grait, cel ce spune adevarul e bagat la intuneric, hotii si cu…ele in fata ies…de aia suntem in halul asta! Contac este un mare om!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *