Sindicatele din învăţământ cer revenirea clasei zero la grădiniţă

elevi in clasa ISindicaliştii din învăţământ vor ca clasa pregătitoare se treacă din nou la grădiniţă. Ei au solicitat acest lucru într-un memoriu înaintat Ministerului Educaţiei. Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP), a declarat că un copil sub vârsta de şcolarizare este foarte greu de ţinut într-o clasă.

El la grădiniţă are un alt program, mult mai lejer, mai diferenţiat. La vârsta de şapte ani nu se poate să-i ceri copilului să stea nemişcat într-o bancă. De ce să-i chinuim? Problema este însa că s-a investit mult în realizarea infrastructurilor„, a precizat Iuliana Nacu.

Noul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat însă că în anul şcolar 2013-2014 nu se fac schimbări la capitolul clasa zero. Clasa pregătitoare rămâne ca o clasă obligatorie în ciclul primar, înscrierile urmând să aibă loc la începutul lunii februarie.

4 thoughts on “Sindicatele din învăţământ cer revenirea clasei zero la grădiniţă

  1. dar cine le cere sa stea nemiscati in banca?Programul clasei pregatitoare este divers si ca organizare si ca gestionare.Au activitati statice si altele de miscare, sunt desfasurate sub forma de joc, apropiate de cele din gradinita. Sindicalistii -liderii- habar nu au dar isi dau cu presupusul. Oare tot timpul vom face un pas inainte si doi inapoi? Mergeti si luati cunostinta de activitatea din clasele pregatitoare, studiaticurriculum, programa, vedeti si comparati, cum este si cum ar trebui sa fie

  2. VAI DE CAPUL EI CLASA PREGATITOARE !
    AM LUAT CUNOSTINTA DE TOT CE SE INTAMPLA LA CLASA PREGATITOARE SI AM AJUNS LA CONCLUZIA CA LA SCOALA 7 DOROHOI COPIII DIN CLASA PREGATITOARER AU UITAT SI CE STIAU DE LA GRADINITA , HABAR NU AU DE UN CANTEC , DE O POEZIE , DE SCRIS CE SA MAI ZIC , DACA -I AJUTA PARINTII ACASA E BINE , DACA NU DOAR HEROGLIFE FAC LA SCOALA.
    FOARTE BUNA PREGATIRE PENTRU SCOALA ,DOAR BANI PE APA SAMBETEI!

  3. clasa ,,o” inseamna nimic . ce mai denumire!!!!!!!!!!!
    o -pregatire , 0- prezenta, 0 – notare , zero – educatie !!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *