Curs de calculatoare gratuit pentru părinţi şi copii la Il Girotondo

Asociatia Il Girotondo din municipiul Botoşani desfăşoară cursuri de calculatoare gratuite pentru 50 de copii care provin din familii nevoiaşe şi 15 părinţi.
Cursurile se ţin de două ori pe săptămână, miercuri şi vineri, timp de un an de zile.
Asociatia Il Girotondo a obţinut 7 calculatoare în urma câştigării unui proiect intitulat „Giro Click- În jurul unui click” depus la ASO Click Bucureşti.
Un voluntar îi va învăţa pe micuţii care au vârste până în 7 ani care sunt componentele de bază ale unui calculator, cum să folosească tastatura, mouse-ul, cum să asculte muzica sau să deseneze pe un PC. De asemenea, vor face şi jocuri educative menite să le întărească copiilor cunoştinţele de limba română sau matematică.

Pe lângă cei 50 de copii, vor fi instruiţi şi 15 părinţi cu venituri mici.

Copiii sunt deja captaţi de calculator, mai ales că sunt copii care nu au văzut în viaţa lor un calculator. Este un bun prilej pentru ei să înveţe tainele calculatorului, dar şi pentru părinţi, care pot învăţa să-şi construiască un CV sau să-şi caute un loc de muncă prin intermediul internetului„, a declarat Ionuţ Honciuc, cel care îi va instrui atât pe copii, cât şi pe părinţi pe parcursul acestui an.

Asociatia Il Girotondo furnizează servicii sociale şi educaţionale în locaţia din Str. Săvenilor, nr. 148. În prezent, centrul are 50 de beneficiari proveniţi din familii dezavantajate din punct de vedere economic, cărora li se asigură hrană, igienă, servicii de asistenţă medicală primară, de educare, socializare şi recreere, precum şi consiliere psihologică şi orientare şcolară. De asemenea, sunt oferite servicii de consiliere şi donaţii în hrană sau obiecte de uz casnic pentru părinţii copiilor cuprinşi în programul centrului. Toate activităţile se desfăşoară în încăperi adecvate, clădirea în care funcţionează centrul fiind dotată cu: bucătărie şi sală de mese, grupuri sanitare şi duşuri, cabinet medical şi stomatologic, săli de studiu şi de recreere, sală de sport, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *