Bombă descoperită la Iaşi! Un angajat de la OPC Botoşani le-a furat salariile colegilor

ojpc siglaUn angajat de la Protectia Consumatorilor a delapidat mii de lei din institutia in care lucra. Jurista de la Protectia Consumatorului si-a insusit cateva luni la rand o buna parte din veniturile colegilor ei. Fapta a fost depistata de comisarul-sef de la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor din Iasi, care a si alertat autoritatile competente

Un consilier juridic angajat la o importanta institutie de stat a fost prins cu mata-n sac. Acesta este acuzat ca ar fi furat sume importante de bani chiar de la colegii sai. Sanda Constantinica, jurist al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Botosani, a fost prinsa cu state de plata falsificate, de pe urma carora isi insusea o parte din banii destinati salariilor comisarilor. In loc sa mearga direct la banca cu statele de plata primite de la Comisariatul Regional din Iasi, pentru a ridica banii, aceasta se punea pe imitat semnaturi si modificat acte in favoarea ei. Din aceasta practica, juristei ii parveneau lunar sume de pana la 600 de lei. Grav este ca situatia aceasta pare a fi una de lunga durata, Sanda Constantinica desfasurand astfel de activitati de aproape un an de zile. Prejudiciul acumulat in tot acest timp pare a fi unul consistent, femeia sustragand bani de la toti cei aproximativ 10 comisari care isi desfasoara activitatea in cadrul instiutiei care apara drepturile consumatorilor. In prezent, femeia este cercetata penal pentru delapidare, fiind alertati procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani. Practica angajatei a fost depistata de comisarul-sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Est.

„Institutia noastra a formulat o plangere penala privitor la persoana in discutie, aratand faptul ca intre documentele transmise de contabilitatea de la Iasi si cele depuse la banca, prin intermediul careia se efectueaza plata salariilor angajatilor, exista diferente de sume. In speta este derulata cercetarea penala, urmand a fi stabilita raspunderea persoanei in cauza, intinderea prejudiciului, persoanele prejudiciate. In prezent, acea persoana nu mai este angajata noastra”, a declarat Marian Grigoras, comisar-sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Est.

In prezent, jurist la Consiliul Judetean

La ora actuala, Sanda Constantinica poate fura linistita de la Consiliul Judetean din Botosani, actualul ei loc de munca. Imediat ce au iesit la iveala toate magariile pe care le-a savarsit in ultima perioada, juristul de la Protectia Consumatorilor si-a cerut subit transferul. Acesta a cerut sa fie mutata pe un post similar, la o alta institutie a statului, Consiliul Judetean Botosani. Culmea, aceasta a fost primita cu bratele deschise si inscaunata imediat. Astfel, jurista care a furat din banii propriilor ei colegi lucreaza in prezent in administratia locala.

Sursa: Bună Ziua Iaşi

One thought on “Bombă descoperită la Iaşi! Un angajat de la OPC Botoşani le-a furat salariile colegilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *