Conţac a cerut ridicarea sechestrului de pe averea sa

Constantin Conţac
Constantin Conţac

Fostul preşedinte al PSD Botoşani şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac, a cerut ridicarea sechestrului instituit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe averea sa.

Conţac, care se află în spatele gratiilor, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru inracţiuni de corupţie, a depus, recent, la Tribunalul Botoşani contestaţie (plângere) cu privire la măsurile asigurătorii instituite de procurori.

Dosarul a fost înregistrat pe 15 ianuarie, însă magistraţii Tribunalului s-au pronunbţat deja în acest caz. Ei au declinat competenţa trimiţând cauza spre judecare la judecătoria Botoşani.

Sechestrul asiguratoriu pe toate bunurile aparţinând lui Constantin Conţac a fost instituit în 2007.

Curtea de Apel Braşov a decis, în urmă cu un an , confiscarea de la fiecare inculpat (Constantin Conţc, Liviu Conţac şi Ioan Andrici) a câte 191.864 de lei, menţinându-se sechestrul asigurator aplicat asupra bunurilor aflate în proprietatea celor trei până la concurenţa sumei de 575.594,84 lei. Măsura a fost menţinută de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar acum Conţac cere ridicarea sechestrului pe bunuri, a căror valoare depăşeşte suma stabilită de instanţă.

17/01/2013 Declinare de competenţă
Solutie: În temeiul art.42 Cod procedură penală, declină competenţa materială de soluţionare a contestaţiei în favoarea Judecătoriei Botoşani. Cheltuielile judiciare rămân la stat. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţa publică din 17 ianuarie 2013.

3 thoughts on “Conţac a cerut ridicarea sechestrului de pe averea sa

  1. ma doare sufletul ca hotii de bani de pensii,salarii ,bani pentru persoanele cu dizabilitati sunt iertati si se accepta ca banni furati sa nu fie recuperati de la hotii alesi ! rusine justitie daca nu recuperati banii de la acest mafiot!

    1. TREBUIE SA DEMONSTREZI AFIRMATIILE! Ce a furat omul asta? nu a furat nimica, a facut drumuri, atata…..deci, ce se urmareste cu aceste zvonuri, dle? aceste minciuni trebuie demontate in instanta! nu se poate sa afirmi minciuni intr-una si sa nu patesti nimic…..Contac a dat la multi, nu a furat….fara interes pt ca este un generos……aaaaaaaaaaaaa, daca nu ti-a dat si tie….esti suprata si latri pe ici, colo

  2. bai C, nu faci decat tot ce e in legatura cu Contac sa interpretezi in interesul propriu sau al stapanilor tai, afla ca Contac este nevinovat, are un dosar la comanda cum stii ca se fac, daca a facut a facut drumuri, nu a furat nimic si nici macar nu era incompatibil cum se afirma, sunt documente in acest sens, nu sunt prejudicii, nu sunt…deci, ce se urmareste? ce urmareste pretenul tau pe care-l pup zilnic unde-i place? apropo, daca tot esti magar,si tu ai profitat de Contac, curgandu-ti mucii la usa lui sa faci scoala de soferi tu si nevastata de pomana, iti curgeau mucii dupa reclama si ai fost si tu un profitor ca multi altii de pe urma acestui om, poti macar sa nu-l musti de cur „in direct” cu minciuni sfruntate. Chiar crezi atat de mult in stapunul tau? unul din ei. Chiar nu ti-au ajuns la urechi, una , alta…..sunteti patati si mizerabili de tot. Se fac rugaciuni puternice sa crapati cu totii, javre imputite si profitoare care stiti sa distrugeti oameni daca va spun adevarul in fata. Ca si alte mesaje, ascunde-l si p-asta, ca nu sa bine in ochii javrelor care te stapanesc. Pacat ca m-ai dezamagit, te stiam oleaca mai periat mintal….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *