Femeile din PSD vor salarii egale cu bărbaţii

comitetul national al femeilor social democrate- Doina FederoviciFemeile din Partidul Social Democrat au făcut, duminică, la Palatul Parlamentului, analiza rezultatului alegerilor parlamentare şi au stabilit agenda pe 2013. Comitetul Executiv Național al Femeilor Social Democrate a stabilit că în actualul legislativ se impune acordarea unei atenţii deosebite Legii privind asistenţa maternală, dar şi celei referitoare la violenţa domestică.

Tot în cadrul CE al OFSD a fost ridicată și problema politicii de gen care să se regăsească şi în Statutul Parlamentarilor.

Efectiv şi pragmatic, din punct de vedere guvernamental, vom susţine toate acţiunile care vor reduce diferenţa şi inegalitatea de salarii între femei şi bărbaţi la locul de muncă, precum şi inechităţile sociale în ceea ce priveşte condiţia femeii în România”, a mai precizat Doina Federovici.

În februarie, OFSD va supune dezbaterii tema „Sănătatea copilului o prioritate”, scopul fiind aprobarea propunerii pentru proiectul de lege privind acordarea unei zile libere, o dată la 3 luni, pentru ca unul din părinţi să se ocupe exclusiv de sănătatea copilului sau copiilor pe care îi are în îngrijire

„În urma discuţiilor s-a desprins foarte clar faptul că agenda Organizaţiei Femeilor Social Democrate este şi va fi întotdeauna agenda tuturor femeilor, în aşa fel încât să putem rezolva inegalităţile din societate şi să venim în întâmpinarea nevoilor pe care le au femeile„, a spus preşedintele organizaţiei femeilor social democrate din Botoşani, senatorul Doina Federovici

La dezbaterei a fost invitat şi secretarul general adjunct al PSD, Andrei Dolineaschi. Alături de senatorul Doina Federovici au mai participat deputatul Tamara Ciofu şi Doina Dreţcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *