Pensionarii, veteranii şi văduvele de război vor primi taloanele speciale de călătorie pentru anul 2013

În şedinţa din 16 ianuarie, Guvernul a adoptat o Ordonanţă prin care se abrogă articolul II  din Legea nr. 211 / 2012 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2011 pentru modificarea şi completarea legislaţiei cu privire la eliberarea, gestionarea şi monitorizarea documentelor de călătorie acordate pensionarilor, veteranilor de război şi văduvelor de război.

Măsura reglementată permite ca, până la data de 1 ianuarie 2015, pensionarii, veteranii şi văduvele de război să poată utiliza – ca până în acest an – acelaşi tip de documente de călătorie, respectiv taloanele speciale tipărite de Casa Naţională de Pensii Publice.

 După această dată, conform celorlalte prevederi rămase în vigoare ale Legii nr. 211/2012, se vor utiliza legitimaţii de călătorie de tip card.

 În aceste condiţii, în luna februarie, Casa Naţională de Pensii Publice va transmite odată cu taloanele de pensii şi taloanele speciale de călătorie pentru anul 2013.

 Informaţii suplimentare:

Precizăm că din cauza reglementărilor contradictorii din Legea 211/2012, neadoptarea Ordonanţei ar fi dus la imposibilitatea menţinerii acestui drept, respectiv acordarea tichetelor de călătorie pentru beneficiarii acestei prestaţii.  

 Astfel, deşi Legea nr. 211/2012 prevedea că decontarea (integrală sau cu 50%) a preţului călătoriilor să se realizeze prin “instituţiile publice responsabile”,acestea nu erau definite. Ca atare, beneficiarii ar fi fost în imposibilitatea de a deconta preţul călătoriilor.

Sursa: comunicat Casa Judeteana de Pensii

One thought on “Pensionarii, veteranii şi văduvele de război vor primi taloanele speciale de călătorie pentru anul 2013

  1. Sunt pensionar si pentru parerea exprimata, nu pot fi invinuit de subiectivism , caci sunt impotriva emiterii taloanelor speciale , in forma actuala. Sa ma explic. Nu poate nega cineva, ca trecand prin piata sau pe aiurea in oras , nu a auzit de la diferiti indivizi , reclama sonora: ,,euro,dolari, taloane,telefoane cumpar” ! Bineinteles , toata lumea aude , mai putin politia, jandarmeria si alti ,,supraveghetori” ,care parca sunt pusi pentru a face activitatea cat mai ampla si sigura si nicidecum s-o starpeasca. Speram ca venirea noilor guvernanti, va insemna o schimbare si la acest capitol. Nici vorba. Deci interesele sunt maxime si doar asta explica lasarea la mana mafiei , a acestor taloane , care cumparate la preturi de nimic , dela niste pensionari necajiti, sunt valorificate de catre transportatorii de calatori la maximum posibil. Sistemul este foarte simplu si banii intra in contul lor din bugetul de stat , care buget amarat si muls din toate partile, sta tot pe capul bietului romanas. Daca s-ar vrea , s-ar gasi o forma prin care posesorul acestor taloane sa introduca la fiecare calatorie efectuata, un card care-i marcheaza prezenta efectiva si nu transferul acestor legitimatii dupa sistemul MA-FI-OT ! Am spus , daca s-ar vrea , dar du se vrea si mafia doar schimba comandatul si atat. RUSINE SA NE FIE ! DE CE ? PENTRUCA VREM SA TRAIM CA NEMTII…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *