Fostul prefect a cumpărat un tablou de la expoziţia de pictură cu scop umanitar

tablou cumparat de Cristian RomanFostul prefect de Botoşani, deputatul Cristian Roman, a cumpărat un tablou din expoziţia umanitară dedicată mamei pictorului Ştefan Babii. Vernisajul acestei expoziţii a avut loc sâmăta trecută, la Muzeul Judeţean din Botoşani, însă atunci nicio persoană nu a fost interesată să cumpere lucrările expuse. Roman a mers ulterior şi a cumpărat un tablou pentru cabinetul parlamentar.

Am răspuns invitaţiei organizatorilor. Am achiziţionat un tablou pentru cabinetul parlamentar participând în felul acesta la acţiunea umanitară de care am aflat din presă. Expoziţia nu mai rămâne mult şi e păcat, pentru că solidaritatea se pare că nu prea funcţionează. E un caz social deosebit şi am considerat că trebuie să dau un exemplu„, a spus Roman, care a cumpărat un tablou de 300 de lei.

În expoziţie au fost expuse aproximativ 30 de lucrări aparţinând la circa 20 de pictori botoşăneni, printre aceştia numărându-se Florin Groza, Constantin Surugiu, Aida Şuster, Anca Larionesei, Victor Hreniuc, Florin Prodan, Ionuţ Gafiţanu, Liviu Şoptelea, Cornel Dimitriu, Marcel Alexa, George Şpaiuc, Dida Popescu, dar şi pictorul Ştefan Babii.

Picturile au teme diverse, de la portrete, nuduri, piesaje, teme religioase şi pot fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 200 şi 1000 lei.

În afară de tablouri au mai fost expuse, tot cu vânzare, obiecte de artă realizate de asemenea de artişti plastici din Botoşani cum ar fi Dan Ciornei, Doru Buceag, Petru Maxim.

Expoziția poate fi vizitată de orice persoană  pe parcursul următoarei săptămâni timp în care lucrările pot fi achiziționate. Banii rezultați din vânzarea acestor lucrări vor fi donaţi mamei pictorului Ştefan Babii, care va avea de suportat o operaţie la coloană. Aceasta costă 3500 de euro.

3 thoughts on “Fostul prefect a cumpărat un tablou de la expoziţia de pictură cu scop umanitar

  1. si tre sa te lauzi, domnule? ai facut o fapta buna, taci, nu iesi in fata, ca stim ca la faci cucurigu intruna, doar doar te-om pune in tablou, acasa pe pereti.

  2. E posibil sa fi anuntat ce a facut in ideea ca le mai vine si altora gandul cel bun. Pentru operatia mamei lui Stefan Babii e nevoie de 3500 de Euro, deocamdata s-au adunat mai putin de 100 de Euro…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *