Crimă ca în „Mioriţa”. Un ardelean şi un moldovean au ucis un bănăţean pentru o bucată de cupru

tinar cu catuse pe mainiUn aradean si un moldovean sunt judecati in arest pentru ca au omorat un lugojean. Crima s-a intamplat la finele anului trecut. Cei doi si-au ucis in bataie victima, invidiosi ca barbatul gasise o bucata mare de cupru pe care putea lua bani frumosi daca o ducea la un centru de colectare a metalelor neferoase.

 

Povestea halucinanta s-a intamplat in noiembrie, anul trecut, la Lugoj. Ca in Miorita, cei doi barbati au devenit criminali din invidie. ?i-au recunoscut si fapta imediat. Ce s-a intamplat e de-a dreptul halucinant: in opinia acestor oameni un cablu de cupru de aproape 10 kilograme valora mai mult decat viata semenului lor. 

 

Cei doi, Izoltan Iulko, 33 de ani, din Arad, si Ioan Porosniuc, 44 de ani, din Botosani, isi castigau existenta strangand plante pentru un laborator de produse naturiste si din vanzarea de fier vechi, la Lugoj. In 16 noiembrie, victima, Constantin Guruian a gasit un calbu de cupru pe care planuia sa il vanda la un centru de preluare a metalelor neferoase. Bucata metalica avea circa 10 kilograme, astfel ca ar fi incasat pe ea 160 de lei. Invidiosi  pe posibilul castig al acestuia, ceilalti doi au planuit sa ii ia cuprul. 

 

Cearta a degenerat, iar victima a fost batuta crunt de cei doi, pana cand a murit.  Iulko si Porosniuc au vandut cuprul gasit de victima lor, au mancat si s-au imbatat de toti banii. Cadavrul lui Constantin Guruian a fost descoperit de catre locuitorii din zona Gradina robilor, abia patru zile mai tarziu. Zoltan Iulko si  Ioan Porosniuc au fost trimisi in judecata pentru omor, saptamana aceasta.

 

sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *