Absolvenţii de la Spiru Haret îşi câştigă diplomele în instanţă!

Liviu Axinte, liderul LSI Botosani
Liviu Axinte, liderul LSI Botosani

Mai mulţi absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret, care nu au putut participa la concursul de titularizare din învăţământ de anul trecut, din cauza facultăţilor neacreditate, încep să-şi dobândească diplomele în instanţă. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, a declarat că sunt persoane care au câştigat deja la instanţele din ţară şi că hotărârile sunt definitive.

Sunt colegi care sunt încă în proces, sunt colegi care au câştigat procesul. S-au judecat individual sau grupat, au câştigat, iar Ministerul Educaţiei este obligat să le elibereze diplome. Orice om este liber să se adreseze justiţiei, dacă se simte neîndreptăţit. Au fost directori de deconcentrate cu Spiru Haret şi nu a fost nicio problemă, iar în învăţământ…Atunci, unde este corectitudinea din ţara aceasta?”, a spus Liviu Axinte.

Anul trecut, Ministerul Educaţiei a respins dosarele de înscriere la concursul naţional unic a câtorva zeci de cadre botoşănene cu studii superioare la “Spiru Haret”. Liderii sindicatelor locale au declarat la acea vreme că s-a făcut o nedreptate în cazul acestor persoane, multe dintre ele predând în sistem ca suplinitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *