APIA: Vineri este ultima zi pentru depunerea cererilor de ajutor privind Măsura 215 bunăstarea animalelor-păsări

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul judetean Botosani, informează că vineri, 18 ianuarie, este ultima zi pentru depunerea cererilor de ajutor privind Măsura 215 bunăstarea animalelor – pachetul b) – păsări. Solicitanţi ai ajutorului sunt exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a păsărilor, autorizate sanitar – veterinar, care îşi asumă, în mod voluntar, angajamente în favoarea bunăstării animalelor pentru o perioadă de minim 5 ani de la data de este 18 ianuarie 2013.

Solicitanţii Măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachetul b) – păsări care au sediul social pe raza teritorială a judeţului Botosani pot depune cererea de ajutor pentru toate exploataţiile autorizate sanitar-veterinar de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor deţinute, la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Botosani, str. Calea Nationala nr. 81.

Beneficiarii măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachetul b) – păsări, care au depus cereri de ajutor la Centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, până la data intrării în vigoare a prezentului act normativ au obligaţia de a actualiza angajamentele în conformitate cu Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.264/2012.

Solicitanţii vor trebui să respecte: cerinţele specifice condiţiilor de bunăstare (cerinţe minime obligatorii şi cerinţe superioare); standardele de ecocondiţionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei. Plata se va acorda doar pentru acele angajamente care depăşesc cerinţele minime, care prezintă nivelul de referinţă neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea plăţilor compensatorii.Informăm solicitanţii că, în cazul schimbării tehnologiei de creştere a păsărilor, au obligaţia să notifice în scris Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură acest lucru în termen de 10 zile lucrătoare de la data schimbării acestei tehnologii.

De asemenea, reamintim potenţialilor beneficiari că, până la 31 ianuarie 2013 inclusiv, se depun cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul IV / 2012. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Valoarea accizei decontate este, pentru anul 2012, de 1,2686 lei/ litru de motorină.

Sursa: comunicat APIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *