Consilierii locali pun tunul pe Nova Apaserv. Vezi ce propuneri au făcut!

florin ghiorghita si paul onisaConsilierii locali şi-au exprimat, joi, nemulţumirea faţă de noua componenţă a Consiliului de Administraţie de la Nova Apaserv. Ei acuză că numirea noului Consiliu de Administraţie a fost făcută fără a se ţine seama de poziţia Consiliului Local Botoşani, în calitate de acţionar la societate, dar nici a celorlalte primării din judeţ, reprezentând un total de 49 de acţionari. Mai mult, consilierul Mihai Tincu, care reprezintă municipiul în Adunarea Generală a Acţionarilor la Nova Apaserv, a declarat că majorările de capital la societate au fost făcute în mod unilateral de către Consiliul Judeţean, fără niciun fel de anunţ sau vreo hârtie ajunsă la CL Botoşani.

Am aşteptat convocarea pentru desemnarea Consiliului de Administraţie, dar nu am primit-o. Am văzut în ziare noua componenţă a CA de la Nova Apaserv. Am telefonat şi mi s-a spus că aşa lucrează ei. La ora actuală, municipiul Botoşani de la 20% acţiuni are 3.1%. Automat ne-au transformat într-un acţionar nici măcar semnificativ. Suntem un nimeni, împreună cu ceilalţi 48 de primari din judeţ. Consiliul Judeţean a ajuns la 92,3% acţiuni de la 59%, iar municipiul Botoşani consumă circa 70% din total ce produce. Întrebarea este: de ce s-a dorit majorarea până la 92%? Probabil au un interes. Am auzit că se intenţiona pasarea acestei firme la un operator privat„, a spus Tincu.

Consilierul local Florin Ghiorghiţă a propus ca Primăria Botoşani să renunţe la acţionariat, iar Consiliul Local să „taxeze” societatea pentru orice activitate desfăşurată în municipiu.

Există şi varianta majorării capitalului şi a renunţării noastre la acţionariatul de la Nova Apaserv, în condiţiile în care vedem cum se comportă.  Să fim un partener de afaceri şi să încercăm să obţinem profit din concesiune pe terenul unde au conducte, chirie, din staţiile de epurare, sediile administrative, pentru absolut tot ce folosesc în municipiul Botoşani. Aveam o înţelegere cu ei până acum, fiind acţionari la o societate, să nu plătească taxe de rezervare loc public, să nu plătească atunci când au spart tot oraşul şi l-au vandalizat. Ei nu plătesc niciun leu. Dacă nu au nevoie de noi în acţionariat, atunci nici noi nu avem nevoie de ei pe partea aceasta”, a precizat Florin Ghiorghiţă.

One thought on “Consilierii locali pun tunul pe Nova Apaserv. Vezi ce propuneri au făcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *