Bătaie pe transportul elevilor

microbuz scolarTransportul elevilor şi cadrelor didactice la Şcoala generală din comuna Roma provoacă scandal între transportatori. Totul a început după ce conducerea şcolii a decis suspendarea contractului pe care îl avea încheiat cu societatea Regan Trans SRL pentru transportul elevilor pe ruta Cotârgaci-Roma. Rodica Butnaru, directoarea şcolii, a explicat că în vacanţă a primit reclamaţii de la mai mulţi părinţi ce acuzau condiţiile de transport, respectiv neasigurarea căldurii, întârzieri, precum şi lipsa de siguranţă a elevilor – într-o zi autocarul ar fi derapat în şanţ. „Am invocat capitolul litigii din contract şi am decis suspendarea până la rezolvarea situaţiei. În paralel am încheiat un contract cu o altă societate, Lareandy SRL pentru a asigura transportul” a declarat Rodica Butnaru.

Noul transportator s-a prezentat încă de la începutul săptămânii să efectueze transportul. Spre surpriza elevilor, şi vechiul transportator se afla la datorie. Astfel, s-a ajuns în situaţia în care elevii să poată opta cu cine merg, directorul şcolii precizând că atitudinea administratorului Regan Trans este una nedemnă, întrucât aplică tactici înşelătoare, promiţând elevilor că le oferă excursii dacă merg cu maşina sa.

Scandalul a ajuns şi în atenţia poliţiei, care a demarat verificări în privinţa legalităţilor celor doi transportatori. Situaţia ar urma să se reglementeze astăzi, când este programată o şedinţă de consiliu de administraţie unde se va dezbate problema.

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *