Peste 100 de poliţiste botoşănence vor trebui să declare dacă au fost hărţuite sexual la locul de muncă

ipjPeste 100 de femei care activează în poliţia botoşăneană sunt întrebate, săptămâna aceasta, dacă au fost discriminate şi hărţuite la locul de muncă. O echipă de la Inspectoratul General al Poliţiei Române se află la Botoşani, pentru a a purta discuţii cu femeile poliţist pe baza unui ghid de interviu elaborat de specialişti în problematica psihosociologiei. Din cele 142 de poliţiste botoşănence, doar aproape 110 sunt în activitate.

Este un interviu realizat de două persoane, care se va încheia în jurul datei de 18 ianuarie„, a declarat Anca Silion Aramă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.  

Sub coordonarea conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române, din ordinul Ministrului Afacerilor Interne, echipe formate din psihologi, sociologi, reprezentanți ai structurilor de resurse umane și control intern se deplasează în ţară pentru a purta discuții cu femeile poliţist pe baza unui ghid de interviu elaborat de specialiști în problematica psihosociologiei.

Ghidul de interviu este structurat, în principal, pe dimensiuni ce vizează climatul relațional perceput, avantaje și dezavantaje ale statutului femeii în Poliție, tendințe de discriminare și hărțuire la locul de muncă.

Controalele dispuse vin în urma scandalului declanşat la Poliţia Balş, după ce o angajată a reclamat că a fost violată de superiorul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *