Metodologia de acordare a gradaţiilor de merit, contestată de sindicate

Liviu Axinte
Liviu Axinte

Noua metodologie de acordare a gradaţiilor de merit în învăţământ este contestată de sindicate. Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, a declarat că nici în metodologia din acest an nu figurează printre beneficiarii gradaţiei de merit personalul didactic auxiliar. Practic, acesta ar fi al treilea an când personalul auxiliar nu intră în calcul la acordarea gradaţiei.

Am solicitat printr-o adresă înregistrată pe data de 11 ianuarie, Ministerului Educaţiei, o revedere a acestei metodologii, în sensul în care personalul didactic auxiliar nu este cuprins în procesul de acordare a gradaţiilor, iar promisiunea din perioada de campanie electorală era de reincluderea personalului didactic auxiliar în rândul beneficiarilor de gradaţii de merit„, a spus Axinte.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că metodologia privind acordarea gradaţiei de merit pe acest an nu a fost discutată şi cu partea sindicală înainte de a fi aprobată. Axinte susţine că sindicatele au trimis propunerile la MEC după ce ordinul era deja emis.

Avem un protest înregistrat la minister, pentru că mult clamatul dialog social care ar avea loc la nivelul ministerului, de fapt nu a avut loc. Niciun ordin de acest gen nu poate fi emis fără consultarea partenerilor sociali„, a adăugat liderul LSI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *