Dezbateri publice pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare post mortem lui Eminescu

Turcanu FlorinPreşedintele Consiliului Judeţean nu renunţă la ideea de a se acorda titlul de cetăţean de onoare post-mortem poetului Mihai Eminescu. Florin Ţurcanu a declarat că va organiza o dezbatere publică pe această temă, pentru ca în luna iunie să fie luată o decizie în acest sens. Ţurcanu a precizat că a renunţat pentru moment la idee, întrucât nu a vrut să se certe „cu domnii care primesc bani de la CJ şi scriu reviste”.

A fost scandalul cu Eminescu şi am lăsat. Voi începe o dezbatere publică să am argumente. A fost o iniţiativă corectă, ca să înţeleagă România că Eminescu este născut la Botoşani. Dacă mergeţi în ţară, multe judeţe îl sărbătoresc pe Eminescu. Foarte bine că o fac, dar trebuie să ştie că Eminescu s-a născut la Botoşani şi că noi, botoşănenii, am avut genii care ne-au adus mândrie în sufletul nostru. Am discutat cu personalităţi la nivel naţional, care o să vină să discute chestiunea aceasta. Vom face şi focus-grupuri şi vom avea un punct de vedere foarte clar în luna iunie„, a precizat Ţurcanu.

One thought on “Dezbateri publice pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare post mortem lui Eminescu

  1. Cum ramane cu ceilalti mari actori, pictori, compozitori, istorici, etc. nascuti in Botosani? ii facem pe toti cetateni de onoare? Dar cu boierii care au dezvoltat acest targ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *