Poetul Nicolae Prelipceanu a devenit cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

zilele eminescu ipotestiZeci de oameni de cultură au fost prezenţi, marţi, la sedinţa extraordinară de Consiliu Local, în care s-a adoptat proiectul privind acordarea titlului de cetăţean de onoare poetului Nicolae Prelipceanu, câştigătorul Premiului naţional de poezie „Mihai Eminescu” 2013.

Au fost prezenţi scriitori din mai multe judeţe ale ţării, dar şi invitaţi din Republica Moldova. Din partea Ministerului Culturii nu a fost niciun reprezentant, deşi organizatorii au trimis invitaţii.

sedinta festiva clDupă şedinţa festivă a urmat  ceremonia de depunere a unor jerbe de flori la statuia lui Mihai Eminescu din faţa Teatrului şi un Te Deum la Biseria Uspenia. Jerbele au fost depuse de autorităţi, politicieni, consilieri locali, scriitori.

La Biserica Uspenia, locul unde a fost botezat Mihai Eminescu, a fost oficiată o slujbă. În paralel, au avut loc acţiuni culturale şi la Memorialul Ipoteşti.   

Este un moment în care noi, cei din administraţia publică, trebuie să-i lăsăm să vorbescă pe cei care chiar ştiu ce trebuie spus. De aceea voi fi forte succint: urez bun venit la Botoşani tuturor celor care au ajuns la noi cu ocazia acestei sărbători a culturii româneşti, pe care cu mândrie o găzduim. Vă doresc să găsiţi la noi încântarea sprirituală care v-a îndemnat să veniţi aici şi vă invit să reveniţi pe meleagurile eminesciene oricând vi se face dor: de oamenii şi de locurile acestea. Felicit organizatorii evenimentelor actualei ediţii a Zilelor Eminescu, nu este uşor să te ridici la înălţimea la care te obligă o tradiţie deja considerabilă. Sunt convins că ediţia din acest an va reuşi chiar să depăşească realizările din anii anteriori„, a spus prefectul Costică Macaleţi la Ipoteşti.

zilele eminescu

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *