Noi discuţii despre regionalizare. Judeţele nu vor fi desfiinţate!

florin turcanu
Florin Turcanu

Judeţele din România vor fi reunite în opt regiuni, pentru a accesa mai uşor fonduri europene, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu. Acest lucru se va întâmpla până la sfârşitul anului, la nivelul Regiunii Nord Est urmând să se păstreze aceeaşi structură ca şi actuala Agenţie pentru Dezvoltarea Regională, însă cel mai probabil capitala va fi mutată de la Neamţ la Iaşi. Florin Ţurcanu a precizat că prin regionalizarea în varianta USL, judeţele nu vor fi desfiinţate.

Consiliul regional ar putea fi ales direct sau indirect din rândul consilierilor judeţeni desemnaţi de către fiecare Consiliu Judeţean.

Este o discuţie. Nu s-a clarificat acest aspect. Oricum ceea ce înfiinţăm noi acum existăm dar nu funcţionează ca o regiune, ca o asociaţie. Este Regiunea N-E la Neamţ, dar trăim din cotizaţiile consiliilor judeţene, a primăriilor. Înfiinţându-se o regiune, care este recunoscută de Guvern şi va avea un statut, atunci va mânca şi bani publici. Regiunile pot depune proiecte„, a precizat Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *