Comasare inutilă a spitalelor din judeţ. Spitalul Judeţean nu a primit bani în plus!

Spitalul Judetean iarnaComasarea celor trei spitale la Spitalul Judeţean nu a adus un leu în plus unităţii sanitare nou înfiinţate, deşi a fost încadrată în categoria a III. Comasarea a fost făcută pentru ca Spitalul Judeţean să nu fie desfiinţat, recunosc autorităţile judeţului, pentru că de o finanţare mai bună nu poate fi vorba. De la comasarea cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Psihiatrie, Spitalul Judeţean abia face faţă cheltuielilor. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, la această dată cheltuielile cu salarizarea se ridică la 87%, iar în momentul comasării cheltuielile erau la 70%, iar unitatea spitalicească nu are bani pentru plata utilităţilor.

87% din banii pe care îi primim de la Casa de Asigurări de Sănătate îi alocăm pentru salarii. Au crescut salariile şi Casa nu a mărit costul per bolnav. Crdeţi că a primit un leu în plus că este spital de gradul III ? Am făcut comasarea să îndeplinim condiţiile. Dacă nu eram de gradul III, ni-l luau. Casa nu s-a achitat de datoriile pe care le are faţă de spital şi ne chinuim. Dăm mâncare din sponsorizări, plătim 87 % din baniii pe care îi primi pentru salarii şi acum ar trebui să le dau bani pentru iluminat, pentru căldură că nu se descurcă„, a precizat Florin Ţurcanu.

Spitalele din Botoşani au fost comasate la sfârşitul anului 2011. Surse neoficiale spun că spitalele comasate sunt plătite ca înainte, adică la gradul IV şi V.

One thought on “Comasare inutilă a spitalelor din judeţ. Spitalul Judeţean nu a primit bani în plus!

  1. Cum sa primeasca mai mult spitalul, daca preturile la serviciile furnizate de catre spital sunt aceleasi de multi ani !! Totul se majoreaza, energie, gaz, impozite, taxe etc. dar serviciile decontate de catre Casa de Sanatate sunt aceleasi ! Comasare a a fost o gogoasa a vechii guvernari, criticata de de actuala guvernare cand era in opozitie, dar foarte buna acum. De nascut tot la maternitate se naste, bolnavii psihici tot la psihiatrie se trateaza, copii tot la spitalul de copii se trateaza !Domnule Turcanu acum ati castigat alegerile cu peste 60%, puteti sa facceti ceea ce doriti, demonstrati ca doriti sa face ceva si faceti !!! Lasati festivalurile si cumparati aparatura moderna, organizati licitatiile corect, ca si spitalul ca sa devina competitiv! SINGURUL LUCRU CARE S-A FACUT SI SE FACE A FOST SI ESTE DIMINUAREA SALARIILOR !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *