Vezi cine sunt cei mai căutaţi infractori botoşăneni

Botoşaniul pare să fie unul dintre judeţele în care persoanele certate cu legea nu se dau prinse uşor. Aşa se face că şase botoşăneni apar pe lista celor 100 de infractori “Most Wanted” realizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române dar unii au conturi de socializare pe Internet, scrie Monitorul de Botosani.
Cel care deschide “clubul select” este Ioan Ciotir, de 44 ani, din Băluşeni, condamnat la 10 ani închisoare pentru viol. Închis în Penitenciar prin 1998, el a beneficiat de întreruperea executării pedepsei în primăvara lui 1999, dar a “uitat” să se mai întoarcă în puşcărie. Ultimele cercetări arată că aceasta s-ar afla în Germania.
Pe listă figurează şi Gheorghe Lupu, de 57 de ani, zis şi “Virvilian”, pe numele căruia există un mandat european de arestare emis de Tribunalul Botoşani din ianuarie 2010. Reţinut în iulie 2009 într-un dosar privind falsificarea unor documente pentru cetăţenii romi, el a fost trimis apoi în judecată şi pentru trafic de persoane, dar nu s-a mai prezentat în instanţă.
Un alt botoşănean căutat este Marius Surugiu, de 39 de ani, din Bucecea, trimis în judecată în noiembrie 2007 pentru înşelăciune, dispărut de la domiciliu şi condamnat la 10 ani de închisoare.
În “top” se află şi Alexandru Daniel Condurovici, de 28 de ani, din Botoşani, condamnat la şapte ani de închisoare pentru tâlhărie.
Liviu Biliuţă, de 47 de ani, din Botoşani, a fost arestat în iunie 2005 pentru trafic de persoane şi a stat după gratii cinci luni. Eliberat şi trimis în judecată, a fost condamnat în vara lui 2007 la cinci ani de închisoare, dar de atunci nu a mai fost de găsit.
Lista e închisă de Marius Cornel Coman, de 43 de ani, condamnat la 10 ani de închisoare pentru file cec fără acoperire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *