Fostul prim-procuror Cristi Popovici devine avocat şi la Nova Apaserv

Cristian Popovici
Cristian Popovici

Cabinetul de avocatură a fostului prim-procuror Cristian Popovici se va ocupa de problemele juridice de la societatea Nova Apaserv. Operatorul de apă a încheiat un contract cu Cabinetul de avocatură „Popovici, Petrovici, Arustii & Diac” pe o perioadă de doi ani.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, contractul are o valoare de 17.900 lei pe lună, faţă de 30.000 de lei cât „costau” cei şapte jurişti ai instituţiei.

Vor fi făcute reduceri de 35-40% lunar. Nu se poate să avem încasări de 22 miliarde lei pe lună şi să cheltuim 29 miliarde lei. Facem economii şi la benzină, pentru că firma se va deplasa pe cheltuiala proprie şi nu cu maşina instituţiei, aşa cum se întâmpla până acum„, a spus Ţurcanu.

O parte din juriştii de la Nova Apaserv au plecat deja din unitate, iar alţii au acceptat să rămână în instituţie ca şi casieri. Ţurcanu a mai spus că se va merge pe externalizarea serviciilor la Nova Apaserv până când societatea va aduce profit.

2 thoughts on “Fostul prim-procuror Cristi Popovici devine avocat şi la Nova Apaserv

  1. DE CE A MAI FOST DATA ORDONANTA DE CATRE GUVERNUL PONTA ? CARE-S BAIETII DESTEPTI ? CEI DIN TIMPUL GUVERNARII PDL SAU USL ? ORDONANTA DE URGENTA nr. 26 din 6 iunie 2012 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice si intarirea disciplinei financiare si de modificare si completare a unor acte normative Art. I (1)Autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si regiile autonome care au in structura organizatorica personal propriu de specialitate juridica nu pot achizitiona servicii juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare. (2)In situatii temeinic justificate, in care activitatile juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare, necesare autoritatilor si institutiilor publice prevazute la alin. (1), nu se pot asigura de catre personalul de specialitate juridica angajat in aceste entitati, pot fi achizitionate servicii de aceasta natura, in conditiile legii, numai cu aprobarea: a)ordonatorilor principali de credite pentru autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale; b)consiliilor locale, consiliilor judetene sau Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, pentru autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice locale. (3)In situatii temeinic justificate, in care activitatile juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare, necesare societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale, precum si regiilor autonome prevazute la alin. (1), nu se pot asigura de catre personalul de specialitate juridica angajat in aceste entitati, pot fi achizitionate servicii de aceasta natura, in conditiile legii, numai cu aprobarea si mandatarea reprezentantilor statului sau unitatilor administrativ-teritoriale in organele de conducere ale acestora: a)de catre ordonatorul principal de credite coordonator, in cazul celor la care statul este actionar integral sau majoritar; b)de catre consiliile locale, consiliile judetene sau Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, pentru cele la care unitatile administrativ-teritoriale detin integral sau majoritar capitalul social. ASA SE RESPECTA ?

  2. Nu stim cu cat succes v-a reprezenta firma d.lui Cristi Popovici, Nova Apaserv, dar sa-l creditam pe artizanul acestei miscari , cu forta analizei economice pe care o prezinta. S-ar putea, (ceea ce nu este de dorit) ca la o viitoare analiza, sa constate ca prin cate si mai cate tertipuri avocatesti , rezultatele financiare sa-l surprinda in mod neplacut!… Ca tot suntem in preajma zilei de nastere a LUCEAFARULUI POEZIEI romanesti, n-ar fi rau sa citam ce gandea marele EMINESCU, despre tagma avocateasca: ,,…in genere advocati sunt inteligentele cele mai stricate din lume. Caci, intr-adevar ,ce credinte poate avea un om care azi sustine, mani combate unul si acelasi lucru,un om a carui meserie este sa dovedeasca ca negru-i alb si albu-i negru? Oricat de buna morisca intelectuala ar avea,ea se strica cu vremea si devine incapabila de a afla adevarul,,! N-o spunem noi , a spus-o LUCEAFARUL si nu-i vorba despre adevarul din cauzele sustinute la bara, conform contractelor , ci despre adevaratele costuri ce se vor deconta pana la urma , petru serviciile acestor ,,inteligente cele mai stricate din lume,,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *