Poliţistele botoşănence vor fi întrebate dacă au fost hărţuite sexual sau discriminate la locul de muncă

Începând de vineri, sub coordonarea conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române, din ordinul Ministrului Afacerilor Interne, echipe formate din psihologi, sociologi, reprezentanți ai structurilor de resurse umane și control intern se deplasează în ţară pentru a purta discuții cu femeile poliţist pe baza unui ghid de interviu elaborat de specialiști în problematica psihosociologiei.

Ghidul de interviu este structurat, în principal, pe dimensiuni ce vizează climatul relațional perceput, avantaje și dezavantaje ale statutului femeii în Poliție, tendințe de discriminare și hărțuire la locul de muncă.

Discuțiile vor fi purtate cu toate angajatele Poliției Române, indiferent de funcția ocupată și de corpul profesional din care fac parte (ofițeri, agenți, personal contractual).

În Poliția Română sunt angajate 8.809 femei, respectiv 2.211 ofițeri, dintre care 133 au funcție de conducere, 4.908 agenţi de poliție, dintre care 8 au funcții de conducere și 1.690 de femei încadrate ca personal civil, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Controalele dispuse vin în urma scandalului declanşat la Poliţia Balş, după ce o angajată a reclamat că a fost violată de superiorul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com