Vezi criteriile de acordare a gradaţiilor de merit în acest an!

cadre didacticePeste 5000 de cadre didactice botoşănene se vor “bate” şi anul acesta pentru aproape 200 de gradaţii de merit. Metodologia şi criteriile privind acordarea gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar a fost aprobată. Potrivit documentului respectiv, numărul de gradaţii care se acordă se calculează astfel: din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar se scade numărul de gradaţii acordate în ultimii patru ani, având în vedere că gradaţia de merit se acordă pe o perioadă de cinci ani. Gradaţia de merit se va atribui începând cu data de 1 septembrie 2013, iar dascălii care au beneficiat de gradaţie de merit până la 31 august 2013 pot participa la un nou concurs.

De asemenea, personalul didactic pensionat nu mai beneficiază de gradaţie de merit de la încetarea contractului individual de muncă pe perioadă nedeterminată în vederea pensionării. Se pot înscrie pentru gradaţii personalul didactic de predare şi de conducere cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau determinată, cu o vechime efectivă în învăţământ de peste patru ani.

Metodologia prevede şi criterii pentru acordarea gradaţiei de merit. Astfel, o pondere de 80% o au rezultatele obţinute în pregătirea cu elevii, performanţele dovedite în pregătirea elevilor distinşi la olimpiadele şcolare, pregătirea loturilor olimpice, rezultatele obţinute în centrele de excelenţă, etc. Un alt criteriu, cel privind performanţe deosebite în inovarea didactică sau managerială, va avea doar o pondere de 10%, iar un alt criteriu privind participarea la proiecte va avea o pondere de numai 5%. O pondere de 5% va avea şi criteriul privind creşterea prestigiului unităţii de învăţământ. Acţiunea efectivă de desfăşurare a concursului pentru acordarea gradaţiilor va începe pe 1 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *