Firmă de turism care efectua curse spre Italia, acuzată că şi-a abandonat călătorii în Ungaria

Ami Turing autocar
Foto: Tram Club Romania

Rudele unor pasageri din Iasi, Suceava si Botosani care se aflau intr-un autocar cu destinatia Italia arata cu degetul catre firma de transport si spun ca cei trei soferi au abandonat calatorii in Ungaria, intr-o autogara. Reprezentantii Ami Turing spun insa ca acest lucru nu e adevarat si ca au trimis in Ungaria doua autocare care sa duca pasagerii pana la destinatie. Ei spun ca o defectiune tehnica a facut indisponibil autocarul pentru o perioada de timp. Mai multe persoane din trei judete au plecat marti catre Italia cu un autocar supraetajat de la firma ieseana Ami Turing. Rudele pasagerilor spun insa ca acestia au fost lasati miercuri intr-o autogara din Ungaria de cei trei soferi care ar fi plecat cu autocarul si bagajele din acesta.

„Ieri (nr: marti), la ora 16, toti pasagerii au fost lasati intr-o autogara din Ungaria. Cred ca au facut un popas si au coborat cu totii, dar cei trei soferi de la firma Ami Turing au plecat cu autocarul plin cu bagaje si au lasat toti pasagerii acolo, fara sa spuna nimic„, a declarat Constantin Apetrea, sotul unei femei care se afla in autocarul buclucas. Reprezentantii firmei de transport sustin insa altceva.

„S-au rupt doua prezoane de la autocar aseara (nr: miercuri), in jurul orei 23 si in Ungaria nu a existat nimeni care sa ajute soferii sa le gaseasca. In autocar erau aproximativ 88 de pasageri, ca e vorba de un autocar supraetajat. Oamenii au fost dusi intr-o autogara in care era mai putin frig decat in autocar„, au precizat cei de la Ami Turing.

Rudele pasagerilor continua, spunand ca oamenii au primit ajutor din partea autoritatilor si a Crucii Rosii.

 „Aseara (nr: miercuri), unuia dintre oameni i s-a facut rau, asa ca la fata locului a ajuns un echipaj de la Crucea Rosie si i s-au acordat ingrijiri medicale. Din ce stiu de la sotia mea, cei de la Crucea Rosie i-au dus pe toti intr-o sala de sport, sa nu stea in frig si le-au dat ceva sa manance. Am inteles ca autoritatile din Ungaria vor pune la dispozitie un autocar pentru ca oamenii sa ajunga la destinatie in Italia„, a mai spus Constantin Apetrea. Punctul de vedere al celor de la Ami Turing este insa altul. Ei spun ca au fost nevoiti sa faca o intrerupere, din motive tehnice, si ca au rugat pasagerii, dupa ce au explicat ce se intampla, sa astepte pana la remedierea situatiei. Imediat au dispus trimiterea a altor doua autocare spre pasageri.

„La aceasta ora deja au ajuns la oameni doua alte autocare care sa-i duca la destinatie. Nu a fugit nimeni cu bagajele nimanui. In loc sa ajunga la ora 14, oamenii o sa ajunga la destinatie in jurul orei 22„, au mai spus reprezentantii Ami Turing ieri, in jurul orei 15:30. Apetrea spune insa ca nu este multumit de explicatiile reprezentantilor firmei si se va adresa mai departe autoritatilor competente.

Sursa: Ziarul de Iasi

6 thoughts on “Firmă de turism care efectua curse spre Italia, acuzată că şi-a abandonat călătorii în Ungaria

  1. Ma numesc Gasler Ana-Maria si sunt fiica unei calatoare din autocarul Ami Turing si doresc sa va precizez ca nu este spus in totalitate adevarul. Mama mea a plecat marti dimineata la ora 10:00, 8-01-2013 din Roman, cu un microbuz sprinter de 18 locuri. Mai apoi, la Cluj, dupa 5-6 ore asteptare in microbuz, a fost mutata intr-un autocar etajat si au plecat spre Italia. Dupa amiaza, in jurul orei 16:00,dupa Budapesta, s-a defectat din nou autocarul. In situatia aceasta, soferii au mintit pasagerii ca va ajunge alt autocar pt a prelua calatoria. Au venit 2 autobuze si i-au dus in gara,intr-o sala de asteptare, unde au stat pana a doua zi dimineata (joi 10-01-2013). A venit politia, Crucea Rosie , s-a filmat, pasagerii au facut scandal…toti calatorii au fost transportati de Crucea Rosie intr-o sala de sport, unde au primit hrana(tot din partea Crucii Rosii) si au stat acolo pana in jurul orei 21:00… In cele din urma, a sosit un alt autocar, i-au dus inapoi la autocarul stricat (care era in acelasi loc, neclintit), sa-si ia bagajele. Apoi, au plecat spre Italia. Azi dimineata(11-01-2013), in jurul orei 8:00, m-a sunat mama si mi-a spus ca e prin Firenze,intr-un autocar etajat inchiriat…De aseara(ora 22:00), calatoreste in picioare(cu toate ca a avut piciorul rupt anul trecut si inca mai are probleme) impreuna cu alti 17 calatori, sperand ca va ajunge la Catanzaro in jurul orei 18:00… Cred ca doar in Romania pot exista asemenea firme de transport, asemenea sefi excroci, care isi bat joc de clienti ! ! ! Cum e posibil sa calatoresti atatea ore in picioare, sa platesti 110 euro pe bilet; 4 zile si 4 nopti sa nu poti dormi..sa fii tratat ca un simplu bagaj ??!! Ma rog la Dumnezeu, daca este posibil, sa fie aspru pedepsiti asemenea oameni pt aceasta bataie de joc fata de clienti !!

    1. Si sotul meu a fost printre pasageri, Ana Maria spune exact care a fost cosmarul celor care au platit serviciile acestei companii AMI TURING…as mai adauga ca acel autocar pana sa ajunga la Botosani, de unde s-a urcat sotul meu, s-a defectat de câteva ori plecand abia la ora 15 din Botoșani, defecându-se din nou la Baisa cu probleme la radiator, abia pe la ora 17 au plecat de acolo, cu încălzire ca la saună la etajul și fără căldură partea de jos, apoi pe la Fălticeni iar au stat vre-o 2 ore fiind din nou defect…mă întreb cum de cei de la companie au putut fi asa de unconstienti sa trimita un astfel de autocar la o cursa de mii de km…aceasta companie de transport ar trebui desfiintata, sunt niște neserioși, mincinosi notorii…am sunat la ei de cateva ori si mi-au spus doar minciuni, cat o sa mai fie oare tolerata in Romania lipsa de profesionalism, permitandu-si sa puna in pericol vietile oamenilor.

  2. Este totul exact asa cum descriu persoanele despre cele intamplate.am fost si eu si sotia mea in acel autocar,eram la etajul superior unde faceam sauna,jos nu puteam sa stau pt ca nu suportam frigul,Mi-a facut placere sa dorm intr-o gara, doar asa am inteles oamenii strazilor cit de greu le este…unii dormeau pe banci,altii pe cartoane de pizza s a m d.In ce priveste firma de transport zero,neseriosi si mincinosi.

  3. nu sunt seriosi am sunat pentru o rezervare din salerno si au zis k pleaca vineri am platit biletul din romania pentru vineri dar au plecat sanbata la 1 din auto gril ..nu sunt seriosi voi face plangere la protectia cosumato pentu …sunt neseriosi cer bani la lume in plus mie mia luat 500 euro sa matreaca cu buletinul ex ..voi scrie pe toate sit ..le voi spune la toti k amigturing e vrajeala

  4. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Nu apelati la serviciile acestei firme. E cea mai neserioasa firma de transport la care am apelat vreodata. Personalul/patronul sunt persoane neserioase si iti inchid telefonul in nas, sau chiar ridica vocea la tine, in cazul unei probleme. Autocarele acestei firme sunt mizerabile, invechite ,periculoase si suprasolicitate. Eu personal am astept ~10 ore pentru repararea unui autocar proaspat intors din italia.(fara nici o scuza din partea firmei). Acelasi autobuz a ramas blocat in ungaria 2 zile , o saptamna mai tarziu dupa cum se vede din articol.
    Mi-au incasat bani pentru bilet dus-intors dar nu au putut sa imi ofere loc la data solicitata cu toate ca am sunat pentru rezervare cu mult timp inainte fata de recomandarea celui ce mi-a vandut biletul. Si au refuzat sa returneze diferenta de bani pentru bucata de drum platita ,dar pe care am parcurs-o cu trenul.(recomandarea patronului : „sa merg inapoi in italia si imi asigura transportul pe portiunea respectiva”).

  5. Aceasta firma este mai rea ca animalele,In 2014 dupa mormintarea tatalui meu ma intorceam in Italia avem probleme di sanatate fiind operata de putin timp.Am rugat soferul erau 3 sa opreasca sa merg la baie pentru probleme nu puteam sa mai stau neaparat trebuia sa folosesc baia ,nici nu au vrut sa asculte miau raspuns ca porcii ca nu pot opri ,baia era ocupata de tigari si altele si nu puteam folosi baia in autocar. Dupa putin timp mam simtit rau in Ungaria am lesinat dar ei nici nu au venit sa vada ce sa intimplat ,am fost asistita de oameni din autocar pentru rugamintea avocatului di ami turing nu am facut cauza dar am facut denuntia la garda de finanza in Italia ,,,parerea mea sint niste porci idioti niste ciobeni crescuti fara educatie trata lumea mai rau ca animalele , nu consilio a nimeni sa prinda aceasta firma ,,la revedere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *