Programa şcolară de geografie, dezbătută de profesori la Inspectoratul Şcolar

inspectoratul scolar BotosaniÎn ultima perioadă, programele şcolare au intrat în atenţia specialiştilor, în încercarea de a realiza o reconsiderare a acestora din perspectiva schimbărilor petrecute în societatea contemporană. Această acţiune ar trebui să ducă la simplificarea şi corelarea programei şcolare cu necesităţile societăţii actuale.

În acest sens, în data de 9 ianuarie, a avut loc o dezbatere cu membrii Consiliului Consultativ al profesorilor de geografie din judeţul Botoşani și profesori-metodiști din învățământul gimnazial. Activitatea s-a desfăşurat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani sub coordonarea inspectorului de specialitate, prof. Mihaela Filip. Tematica acestei dezbateri a fost legată de analiza noii structuri a programei şcolare de geografie pentru clasa a V-a.

Profesorii de geografie au analizat şi dezbătut Proiectul de Programă Şcolară pentru clasa a V-a, disciplina Geografie, elaborată în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale şi care fundamentează activitatea profesorilor de geografie, facilitând identificarea şi abordarea temelor de interes inter şi transdisciplinar, reglementând totodată demersurile de proiectare a resurselor pentru procesul de predare-învăţare-evaluare.

Profesorii de geografie au discutat despre ţintele majore ale programei, printre care adaptarea competenţelor generale la specificul disciplinei, valorizarea abordărilor integrate în demersul educaţional şi promovarea educaţiei pentru dezvoltare durabilă.

Sursa: comunicat ISJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com