Tarife mai mici pentru accesul la patinoar și închirierea patinelor!

patinoarÎncepând de joi, 10 ianuarie, tarifele practicate la patinoar vor fi reduse, iar vestea bună pentru cei care preferă acest sport nu se oprește aici. Patinoarul amplasat în fața Sălii Polivalente „Elisabeta Lipă” va rămâne deschis pe tot parcursul lunii ianuarie, chiar dacă programul de funcționare va suporta în timp modificări.

Eugen Turcanu, șeful Serviciului Public de Administrare Baze Sportive si Zone Agrement din cadrul Primariei Botoșani, a declarat că intrarea la patinoar va fi de 8 lei cu tot cu închirierea patinelor indiferent de seria la care oamenii intră. Până acum prețul practicat pentru o tură pe gheață era 5 lei intrarea, 5 lei pentru închirierea patinelor dimineata, iar în weekend și la ora 17.00, 10 lei.

Decizia ca patinoarul să fie deschis și în luna ianuarie este motivată și de temperaturile foarte scăzute din această perioadă care determină un consum mai mic de energie electrică.  „Ușor, ușor reducem efectivele de la patinoar și ora de funcționare probabil o să mai limităm odată cu începerea școlii pentru că ținem personalul blocat la primele ore. O să lăsăm în ianuarie și să vedem cum decurge vremea de afară. Aceste temperaturi ne ajută să avem consumuri de energie foarte reduse. Cum cresc temperaturile, consumul va fi foarte mare, încasările mici și atunci o să fie o logică economică să mai eficientizăm cheltuielile. Pînă una alta, cât gerul ține afară, o să fie toată luna asta patinoarul”, a declarat Eugen Țurcanu.

Cât privește încasările de anul acesta din închirierea patinelor și tarifele privind accesul la patinoar, Țurcanu a declarat că se simte o ușoară scădere, dar și aceasta determinată de gerul foarte aspru  de iarna aceasta. „În decembrie au  fost precipitații foarte abundente. Am pierdut două weekenduri, încercând să scoatem de sub nămeți patinoarul și a fost greu și pentru noi să-l deszăpezim, dar și pentru copii și părinți să ajungă la patinoar că unii veneau din capătul celălalt al orașului sau din județ. Dar a fost totuși un an bun, s-a încasat bine”, a mai spus Țurcanu.

Anul acesta, pînă la această dată, s-au încasat 143.000 lei în timp ce anul trecut s-au înregistrat încasari de 165.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *