Arestări şi condamnări în cazul traficanţilor de droguri capturaţi anul trecut

descinderi DIICOTUn tânăr care făcea parte din gruparea de traficanţi de droguri destructurată anul trecut a fost arestat preventiv, în lipsă, în baza unui mandat emis, marţi, de magistraţii Tribunalului Botoşani. Adrian Isidor Mocanu era considerat principalul furnizor de canabis şi marijuana pentru gruparea traficanţilor  de droguri anihilată în martie 2012 de procurorii Biroului Teritorial Botoşani al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Bărbatul a fost internat într-un spital din Spania, iar anchetatorii au solicitat arestarea lui în lipsă. Potrivit procurorilor, suspectul, originar din Vaslui, furniza coletele cu droguri din străinătate prin serviciile de curierat rapid, acestea fiind vândute mai apoi în cluburile şi discotecile din Iaşi, Botoşani şi judeţele învecinate.

Între timp, dealerii de droguri care acţionau în ţară au fost condamnaţi de Tribunalul Botoşani, trei primind închisoare cu executare (Alexandru Airinei, Valentin Sorin Lache şi Silviu Spiridon), iar cinci (Andrei Alexandru Muraru, Răzvan Buzilă, Tiberiu Alexandru Gache, Gabriel Gaşler şi Răzvan Enciu) au primit pedepse cu suspendare.

Gruparea a fost anihilată pe 22 martie 2012, când procurorii DIICOT Botoşani au organizat zeci de descinderi în Iaşi, Botoşani, Neamţ, Vaslui şi Suceava şi au fost puse în aplicare aproape 100 de mandate de aducere. 12 tineri au fost arestaţi preventiv şi ulterior trimişi în judecată pentru trafic de stupefiante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *