Două botoşănence accidentate pe pârtia din Gura Humorului. Vezi ce au păţit

skiJandarmii montani au intervenit în ultimele trei săptămâni la zeci de accidente pe pârtiile din județul Suceava. Printre victime se numără, însă, şi două persoane din Botoşani.
Este vorba despre o femeie de 38 de ani, care a suferit o luxaţie la mâna stângă şi o tânără de 23 de ani, care a suferit o contuzie la genunchiul drept.
Ambele femei sunt din municipiul Botoşani şi s-au accidentat în timp ce erau la ski pe pârtia din Gura Humorului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Suceava, maiorul Bogdan Cornaci, botoşănencele au fost transportate de urgenţă la Spitalul din Gura Humorului.

Potrivit IJJ Suceava, aproximativ 40 de jandarmi montani acţionează zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate.

Pentru evitarea situaţiilor nedorite cauzate de căderile abundente de zăpadă şi de temperaturile scăzute, Jandarmeria Montană recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoarele: să se informeze asupra itinerariului propus, a gradului de dificultate, despre condiţiile climaterice locale, precum şi despre starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu; să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii; să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim-ajutor, sac de dormit; să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu; persoanele amatoare de schi să folosească un echipament adecvat şi să aleagă pârtia de schi în funcţie de nivelul de pregătire; să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice; să echipeze autoturismele pentru iarnă şi să aibă carburant suficient pentru a rămâne cu motorul pornit în situaţii de înzăpezire; să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane (apelând numărul unic de urgenţă 112), specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *