Cabană din Zăiceşti, distrusă într-un incendiu

O cabană din lemn de pe raza localităţii Zăiceşti, comuna Băluşeni, a luat foc în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs de o ghirlandă electrică lăsată sub tensiune.

Forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au fost solicitate să intervină pentru stingerea incendiului puţin după ora 02.00. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială cu apă şi spumă.

La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau bunurile din interiorul cabanei, dar şi acoperişul. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit cinci servanţi – pompieri, timp de o oră şi jumătate.

Pagubele se ridică la 25.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri în valoare de aproape 450.000 lei. Intervenţia a fost îngreunată de condiţiile de lucru pe timp de iarnă, vânt puternic, temperaturi scăzute. Pompierii au fost nevoiţi să realizeze un dispozitiv din furtunuri pe o distanţă de 120 metri , întrucât nu au reuşit să ajungă cu autospeciala de intervenţie până în apropierea focarului din cauza drumului acoperit cu un strat mare de zăpadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *