Medicii din centrele de permanenţă, absenţi de la program. Vezi ce a găsit CAS într-un control!

Costel Lupascu, presedinte CAS Botosani
Costel Lupascu, presedinte CAS Botosani

Uşi zăvorâte: asta au găsit reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi Direcţiei de Sănătate Publică la câteva centre de permanenţă din judeţ. Controlul s-a desfăşurat, vinerea trecută, la patru centre de permanenţă, din cele 14 existente în judeţ, iar medicii nu au fost găsiţi la program, deşi sunt plătiţi pentru această activitate. Verificarea a fost făcută de CAS Botoşani, pentru a vedea dacă medicii şi asistenţii medicali asigură permanenţa în aceste centre, în urma unor sesizări venite de la medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Avem sesizări de la medicii de la UPU, dar şi de la Ambulanţă. Cei de la Ambulanţă spun că nu i-au găsit în aceste centre, că solicită ambulanţa, aceasta se deplasează, dar când ajunge acolo constată că nu e nimeni. Cei de la UPU se plâng că unitatea este aglomerată de cazuri care pot fi rezolvate în aceste centre. Medicii care nu au fost găsiţi la program, nu vor fi plătiţi pentru ziua respectivă„, a precizat Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani.

Controalele vor continua şi în celelalte centre de permanenţă. Reprezentanţii CAS Botoşani spun însă că relaţiile contractuale dintre instituţia de asigurări de sănătate şi centrele de permanenţă sunt mai complicate, acestea favorizând medicii care asigură permanenţa în aceste centre.

Comisia mixtă trebuie să meargă, în continuare, în control. Dacă nu-i găseşte la program, să-i sancţioneze. Noi i-am chemat pe reprezentanţii centrelor de permanenţă, pe cei din UPU şi Ambulanţă să purtăm o discuţie pe această problemă, după care voi chema medicii să aducă documentele justificative privind activitatea desfăşurată în centrele de permanenţă„, a mai spus preşedintele CAS Botoşani.

Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani decontează lunar în jur de 250.000 lei pentru serviciile din centrele de permanenţă, servicii prestate de aproape 70 de medici de familie.

Un medic de familie poate ridica lunar între 1000 şi 3000 lei pentru activitatea din aceste centre de permanenţă.

One thought on “Medicii din centrele de permanenţă, absenţi de la program. Vezi ce a găsit CAS într-un control!

  1. va rog sa verificati centrele de permanenta din orasul Botosani si veti avea surprize si mai mari~
    medicii incuie usa, si trmit facturi la decontare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *