Maşini avariate din cauza unui şofer băut

politie rutiera etilotestLuni seară, poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Păltiniş  au fost sesizați prin apelul unic de urgenţă 112 despre faptul că, pe DN 29 A, în satul Păltiniş,  s-a produs un accident cu avarii, iar unul dintre conducătorii auto se află în stare de ebrietate.

Deplasându-se  la fața locului, poliţiştii au stabilit faptul că Dan A., de 41 ani din comuna Rădăuți-Prut, în timp ce conducea un autoturism pe DN 29 A, pe raza localității Păltiniș, nu a păstrat o distanță în mers față de autoturismul condus de Costică A., din aceeaşi comună, astfel încât ambele autoturisme au intrat în coleziune producându-se avarii.

Conducătorul auto Dan A. a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de  1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a refuzat să fie condus la Spitalul Dorohoi în vederea recoltării de probe biologice pentru  stabilirii alcoolemiei.

Conducătorului auto i s-a intocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuz, împotrivire ori sustragere a conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *