Circulaţie restricţionată din cauza zăpezii

autofreza deszapezire BotosaniDin cauză că pe parcursul nopţii de 7 spre 8 ianuarie în judeţul Botoşani a continuat să ningă în unele zone, iar vântul a depăşit 60km/h, autorităţile au fost nevoite să restricţioneze circulaţia populaţiei pe 13 sectoare de drum judeţean şi pe două din drumurile naţionale. Practic, fără a fi vreo localitate izolată, din 120 de km de drum judeţean se circulă cu probleme pe circa 20 de km, aceeaşi  fiind şi lungimea arterelor naţionale afectate, în speţă fiind vorba despre Botoşani-Săveni- Manoleasa şi Manoleasa – Rădăuţi-Prut.

  „Am preferat să oprim circulaţia pe aceste sectoare pentru ca să nu avem maşini şi oameni blocaţi în nămeţi. Intervenim cu utilajele şi degajăm arterele, după care sperăm că starea vremii ne va permite să redeschidem circulaţia. Ne pare rău că trebuie să luăm astfel de măsuri şi îi rog pe botoşăneni să nu se deplaseze decât dacă este strict necesar şi să ne anunţe dacă se confruntă cu probleme deosebite.”, este declaraţia prefectului Costică Macaleţi. 

Administratorii de drum lucrează cu 56 de utilaje pentru degajarea stratului de zăpadă ce a ajuns, din cauza viscolului, până la 3 metri înalţime. Primarii din judeţ au fost anunţaţi în zorii zilei că este imperios să intervină cu utilaje pe drumurile comunale, astfel încât să se evite blocarea cazurilor medicale urgente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *