Foştii parlamentari s-au reîntors la meseriile de bază

parlamentul romanieiDoar unul din cei noua parlamentari  pe care i-a avut judetul Botosani in perioada 2008-2012 a castigat un nou mandat. Este vorba de deputatul PSD Andrei Dolineaschi. Ceilalti, fie nu au mai candidat, fie nu au mai fost alesi. Unii dintre ei s-au intors la profesia de baza, altii s-au orientat catre anumite functii sau au ales sa se ocupe de afacerile la care oricum nu au renuntat cat au fost parlamentari.

Fostul deputat Costica Macaleti a renuntat sa mai candideze la alegerile parlamentare, acceptand functia de prefect al judetului Botosani. De altfel, fostul deputat PSD si-a incheiat mandatul cu o luna mai devreme, cand primul ministru Victor Ponta l-a numit in locul lui Adrian Constantinescu. Functia de prefect nu s-a dovedit la fel de sigura precum cea de parlamentar. La o luna de la numire, Costica Macaleti a fost amenintat cu demiterea de Victor Ponta si Mircea Dusa, fostul ministru de Interne.
Un alt fost deputat care a renuntat la privilegiile functiei de parlamentar este Florin Turcanu. Acesta a candidat in vara anului trecut la functia de presedinte al Consiliului Judetean si a reusit sa castige alegerile. „Imparatul”, asa cum este numit de unii primari, va conduce judetul Botosani inca trei ani si jumatate.
Un alt fost parlamentar care s-a orientat este Gheorghe Marcu. A renuntat sa mai candideze pentru un mandat de senator dar a primit in schimb functia de vicepresedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. Un post caldut si o leafa de cateva mii de euro, lunar.
La polul opus sunt fostii senatori Daniel Humelnicu si Liviu Campanu si fostul deputat Catalin Buhaianu. Acesta din urma a ales sa se revina la catedra si sa se ocupe in continuare de echipa Pro Volei, pe care a creat-o.
Am revenit la catedra, la Clubul Sportiv Scolar. Voi forma o grupa de copii cu care voi lucra. Joi am examen cu studentii la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Bacau. Sunt cadru didactic asociat la aceasta facultate si predau Legislatie sportiva si Sportul pentru toti. Ma voi ocupa in continuare si de Pro Volei”, a spus fostul deputat PDL Catalin Buhaianu.
De asemenea, fostul senator UNPR Liviu Campanu s-a intors la profesia de baza. Acesta detine un cabinet de medicina de familie la Darabani dar se pregateste sa plece in diplomatie. „Am revenit la cabinet si fac ceea ce am invatat. De altfel, si in cei opt ani cat am fost parlamentar am lucrat la cabinet, dar numai doua-trei zile pe saptamana”, a spus Liviu Campanu.
Un alt fost senator care se intoarce la profesia de baza este Daniel Humelnicu. Acesta isi va relua activitatea de avocat in Baroul Botosani.
in ceea ce ii priveste pe fostii deputati PDL Neculai Rebenciuc si Stelica Strugaru, acestia se ocupa de afacerile de familie pe care le detin si pe care nu le-au neglijat cat au fost parlamentari.

Sursa: Evenimentul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *