19.000 lei: Cel mai mare venit al unui medic de familie în contul cabinetului, în 2012

medic familieCel mai mare venit pe cabinet obţinut de un medic de familie din judeţul Botoşani a ajuns, în 2012, la aproximativ 19.000 lei. Două cabinete din judeţul Botoşani au obținut aceste venituri. La polul opus, se situează şi medici de familie care nu au obținut venituri mai mari de 5000 lei, pe lună, pe cabinet. Acest lucru s-a întâmplat în localitățile rurale, unde sunt mai mulți medici de familie, și unde numărul asiguraților pe liste a fost mic.  Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate spun că medicii de familii care au realizat cele mai multe servicii au obţinut şi venituri mai mari pe cabinet.

Din venitul obţinut pe cabinet, medicul trebuie să plătească asistentul, dările la stat, consumabile, dar şi utilităţile. Totuși, sunt medici care îşi rotunjesc veniturile, pe lângă cele obţinute pe cabinet,  cu sume între 1000 și 3000 lei pentru activitatea pe care o desfășoară în centrele de permanență.

Sunt 70 de medici de familie care desfășoară activități și în centrele de permanență“, a declarat Costel Lupașcu, președintele CAS Botoșani.

Media lunară a veniturilor pe cabinet la medicina de familie din judeţ se situează între 8.000 şi 10.000 lei.

La nivelul judeţului, 167 de medici de familie sunt în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *