Aglomeraţie mare la bisericile din Botoşani de Bobotează

Boboteaza la Biserica Sfantul Ilie din Botosani
Boboteaza la Biserica Sfantul Ilie din Botosani

Mii de credincioşi din municipiul Botoşani au stat, duminică, la cozi imense pentru a lua apă sfinţită de Bobotează. Preoţii au oficiat mai întâi Sfânta Liturghie, după care au ieşit afară şi au ţinut noi slujbe de sfinţire a apei.

Cele mai aglomerate biserici au fost cele din zona centrală a municipiului, în special Biserica Sfântul Ilie, unde slujeşte protopopul Lucian Leonte, Biserica Cuvioasa Parascheva, de pe Pietonalul Unirii, unde slujeşte preotul- director Grigore Diaconu, dar şi la Vovidenia, Sfântul Dumitru sau Sfântul Ioan.

La Sfântul Ilie, oamenii au stat la o coadă de zeci de metri pentru a ajunge să ia, în căni sau PET-uri, apă sfinţită.

La Biserica Sfântul Ioan, 15 echipe au  împărţit apă sfinţită credincioşilor, în curtea Bisericii. Preotul paroh Petru Fercal a luat această măsură tocmai pentru a fi evitată îmbulzeala.

Boboteaza la Biserica Sfantul Ioan
Boboteaza la Biserica Sfantul Ioan

Boboteaza a decurs, în municipiul Botoşani, fără incidente, în condiţiile în care la biserici au fost şi echipaje de jandarmi, care au supravegheat ca lumea să nu se calce în picioare.

Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători, atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici.

Boboteaza sau Botezului Domnului încheie ciclul sarbatorilor de iarnă şi reprezintă în acelaşi timp şi una din cele mai importante sărbători creştine. Este sarbatoarea instituita in amintirea botezului primit de Mântuitorul din mâna Sfântului Ioan Botezatorul în apa Iordanului.

Aghiasma mare se ia timp timp de opt zile, pe stomacul gol, înainte de anaforă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *