Vezi ce valoare va avea în 2013 Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu

Ion Mircea la Gala de decernare a Premiului Mihai Eminescu
Ion Mircea la Gala de decernare a Premiului Mihai Eminescu 2012

Valoarea Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu, pentru Opera Omnia, va fi, în acest an, de 20.000 de lei. Municipalitatea a decis valoarea premiului care va fi acordat pe 15 ianuarie, însă deocamdată nu se ştie din ce fonduri va fi acordat. Primăria a făcut adrese către şase mari companii pentru a susţine acest premiu. În cazul în care acestea vor declina propunerea, el va fi acordat din bugetul local.

2 thoughts on “Vezi ce valoare va avea în 2013 Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu

  1. Dar de ce sa se dea din bugetul local? sa plateasca fundatia Hyperion ca oricum patronul ei Gellu Dorian taie si spinzura un legatura cu acest premiu si forteaza primaria sa acorde premiul atit de mare cui vrea muschii lui, iar cei veniti la Botosani sunt convinsi ca primesc premiul din banii lui. Daca tot primeste el recunostinta si recompensele acestora de ce nu plateste el de adevaratelea acesti bani si obliga bietul buget al primariei sa faca asemenea efort pe spatele unui oras atit de sarac. De asta de ce nu se scandalizeaza nimeni asa cum au sarit toti cu gura la propunerile lui Turcanu?

  2. ce comentariu meschin. Botoșaniul e, datorită acestui premiu, pe harta evenimentelor de cultură care mai există azi în Ro. să afirmi că acordarea unui premiu de 20.000 de lei unui important poet contemporan, unuia dintre seniorii literaturii noastre de azi, atârnă ca o piatră de moară de gâtul bugetului primăriei din Botoșani (care e de circa 30.000.000 de lei, din ce am putut găsi pe internet) arată o rea-voință incredibilă. mai ales că, din câte știu, premiul e acordat în urma deliberărilor unui juriu din care fac parte critici reputați ca N. Manolescu, M. Martin sau I. Pop… dar, cu cât e un oraș mai mic și mai necăjit, cu atât sunt mai mari orgoliile băgătorilor de seamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *