Ţurcanu: Vreau să facem cetăţean de onoare post-mortem pe poetul Mihai Eminescu

Mihai Eminescu
Mihai Eminescu

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, vrea ca poetul Mihai Eminescu să fie declarat cetăţean de onoare post-mortem al judeţului Botoşani.  Titlul va fi acordat în baza unei hotărâri de Consiliul Judeţean, care va fi supusă spre aprobare într-o şedinţă extraordinară de săptămâna viitoare. De asemenea, Ţurcanu va propune ca ziua de 15 ianuarie să devină zi de sărbătoare a judeţului Botoşani’.

Vreau să declar 15 ianuarie zi de sărbătoare a judeţului Botoşani, să facem cetăţean de onoare post- mortem pe poetul naţional Mihai Eminescu. Toate steagurile vor fi puse în bernă. Vrem să facem o defilare în cinstea lui pe străzile Botoşaniului. Invităm primarii, directorii de şcoli. Va fi şi un spectacol„, a declarat Ţurcanu.

Anul acesta se împlinesc 163 de ani de la naşterea marelui poet.

5 thoughts on “Ţurcanu: Vreau să facem cetăţean de onoare post-mortem pe poetul Mihai Eminescu

  1. „Punem steagurile in berna?” Stimate dom’ presedinte, pe 15 ianuarie s-a nascut marele poet Mihai Eminescu, nu a murit… Deci, ne bucuram ca intr-un alt ianuarie, pe data de 15, conform parerii cvasiunanim acceptate, a venit pe lume Poetul – Nepereche (unii ar zice, totusi, ca s-a nascut pe 20 decembrie) Asa ca, nu inteleg ce cauta „berna” in toata povestea asta. Probabil se inrudeste cu coroanele pe care le-au mai depus politicienii la bustul lui Eminescu in alte ierni, trecute, cand normal e sa fie jerbe… Orice eveniment cultural care nu cade in ridicol „din fasa” merita, mai intai, o foarte buna documentare. Ca de heirupism am avut parte, la greu, inainte de 1989!

  2. Pai a murit cam demult…acum v-ati trezit? post-mortem? Eminescu a fost si va fi cetatean de onoare si fara sa il declarati voi!

  3. Domnule presedinte, chestia asta cu cultura peste care ati devenit sef peste noapte e mult mai complicata decit ati crede. Asa ca una din doua: ori nu va pronuntati ori va bazati pe consilierea unor specialisti care s-au scolit ani multi ca sa stie ce nu stiu altii. Scuzati, dar asta ce ati spus mai sus e o prostie.

  4. Domnule presedinte, iar ati dat cu mucii in fasole.
    Nu-i rau sa cautati in anale; veti vedea ca nu a fost declarat nici un cetatean de onoare post-mortem in toata Romania. Opiniile cititorilor sunt pertinente.
    Cred ca aveti nevoie de un consilier adevarat, fara a fi membru de partid,de
    regula filolog reputat sau istoric. In secolul XXI nu merge deloc, la capitolul cultura, cu aproximatii si cu idei nastrusnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *