Unui medic de familie i s-a interzis să mai elibereze concedii medicale. Vezi motivul!

medic familieUn medic de familie din judeţul Botoşani nu mai are voie să elibereze concedii medicale. În urma unui control realizat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, medicul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5.100 lei, după ce s-a constatat că acesta a încălcat mai multe prevederi contractuale. Reprezentanţii instituţiei de asigurări de sănătate i-au imputat şi servicii medicale în valoare de 1000 lei, iar în plus i-au reziliat şi contractul de prescriere a concediilor medicale.

Potrivit lui Costel Lupaşcu, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, controlul a scos la iveală că medicul nu a respectat prescrierea concediilor medicale şi nu deţinea o evidenţă privind consultaţiile pe fişe, dar nici în registru.

Este singura convenţie reziliată de Casa de Asigurări de Sănătate pe concedii medicale. Medicul nu mai poate prescrie concedii medicale până la sfârşitul contractului. Asta înseamnă că până la sfârşitul lunii februarie nu mai poate elibera concedii medicale„, a precizat preşedintele CAS Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *