Un pompier a murit, noaptea trecută, în timp ce mergea la un incendiu

pompier mort la BotosaniÎncă o dramă consumată în noaptea de sâmbătă spre duminică. Un pompier de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a murit în timp ce mergea să stingă un incendiu.

Plutonierul adjutant şef Constantin Patache, în vârstă de 49 de ani, a decedat într-o misiune de stingere a unui incendiu la o casă din satul Brehuieşti- Vlădeni.

Plecase, la ora 21.20, împreună cu echipajul său din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani. Din cauza drumului în pantă şi acoperit de gheaţă şi zăpadă, şeful gărzii de intervenţie a decis să se deplaseze pe jos cca 500 metri, cu o parte din echipaj. Plt. adj. şef Constantin Patache şi conducătorul autospecialei au rămas să caute o altă cale de acces pentru a ajunge la locul intervenţiei.

Constantin PatacheGhidat de plt. adj. şef Constantin Patache, conducătorul autospecialei a reuşit să ajungă aproape de casa. Mergând pe stradă, plt. adj.şef Constantin Patache a căzut şi, din păcate, nu s-a mai putut ridica.

Au urmat peste 60 de minute de resuscitare, atât din partea colegilor, cât şi a echipajului medical de pe ambulanţă, însă nu s-a mai putut face nimic pentru el.  La 23.35, după mai bine de o oră de la începerea manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanţă a declarat decesul.

Noi, colegii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, nu ne găsim cuvintele pentru a ne exprima pierderea suferită. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să îl primească în Armata Lui din Ceruri, să îl aşeze între cei drepţi, iar familiei, care avea atâta nevoie de el, să-i dea multă putere să treacă prin aceste momente dureroase„, susţine şeful ISU, colonelul Radu Anton.

„O inimă bună a încetat să bată, un suflet nobil s-a ridicat la cer! Cuvintele sunt prea puţine şi sărace pentru a ne exprima durerea şi neputinţa în faţa destinului crud care l-a smuls dintre noi pe atât de bunul nostru coleg – plt.adj. şef Constantin Patache„, se arată într-un comunicat al ISU.

În cei 18 ani de carieră, Constantin Patache a participat la numeroase misiuni pentru a ajuta şi salva oamenii în slujba cărora s-a aflat necondiţionat la datorie. Va rămâne un exemplu de urmat pentru disponibilitatea, curajul, profesionalismul şi altruismul arătate în nenumărate misiuni.        

Dumnezeu să-l ierte!

8 thoughts on “Un pompier a murit, noaptea trecută, în timp ce mergea la un incendiu

  1. Frumoase cuvinte tovarase colonel ANTON RADU dar pacat ca vin cam tarziu si nu vin din inima. Sunt tare curios cum ii veti privi familia in ochi cand d-voastra sunteti „vinovat moral” de ceea ce a trait acest om de la accidentul pe care la avut tot in timp ce se deplasa la o interventie. Sau ati uitat de jignirile si bataia de joc pe care o faceati? Cred ca deja am spus cam multe.
    D-ZEU SA TE IERTE CONSTANTINE!

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Dumnezeu sa-l odihneasca. Respect pentru pompieri.JOS PALARIA. Imi pare rau sa aud ca acesti eroi se sting. DUMNEZEU SA-L IERTE!

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    adevarul e ca tovarasul col.ANTON RADU e o mare mare jigodie….domnul adj sef la varsta dumnealui facea fata cu brio oricarei misiuni datorita profesionalismului,dar totusi trebuia sa fie mutat pe o autospeciala care nu asigura prima interventie…..dar cum acest sistem e plin de clantari care trebuie sa stea doar la „sanul mei” doar pentru ca sar la cap la cine trebuie nu inseamna ca trebuie si feriti de munca si folositi doar la zi de sarbatoare…
    Comentariile nu-si au rostul sa-l lasam pe Nea Costica sa se odihneasca in pace!!
    Condoleante familiei si Dumnezeu sa-l ierte!!
    p.s: poate vede cine trebuie acest comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *