Dilema Veche: Trăim în lumea lui Verginel Gireadă

dilema_vecheDeputatul Verginel Gireada a ajuns din nou in paginile unor reviste nationale. Fostul ministru al Culturii, Andrei Plesu, scrie in „Dilema Veche” un articol in care face referire la fostul primar al comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireada.

Sub titlul „O aniversare uitata”, Plesu condamna faptul ca in toata lumea s-a trecut cu vederea faptul ca pe „ 4 decembrie s-au împlinit douăzeci şi cinci de ani de la moartea lui Constantin Noica. Nimeni nu pare să-şi fi adus aminte de el cu prilejul acesta. Nici presa, nici scriitorimea, nici editurile care l-au publicat şi, ceea ce e încă şi mai trist, nici noi, cei care am avut privilegiul să-i fim aproape„.
De altfel, scriitorul sustine ca ar fi indecent sa pomenim despre Constantin Noica intr-o lume a lui Verginel Gireada.
Nu numai lipsa de informare, răţoiala incultă, coreografia oportunistă conlucrează însă pentru uitarea lui Constantin Noica. În joc intră şi o anumită calitate a lumii de-acum, incompatibilă – cum sugeram la început – cu lumea întruchipată de el. Aşa se face că ar fi aproape indecent să pomeneşti numele unui om întreg şi să-i cinsteşti memoria pe o scenă dominată de prim-miniştri fără onoare, de parlamentari specializaţi în tîlhărie, de impostori deveniţi instituţii, de „deştepţi“ fără simţul realităţii şi de băieţi pragmatici cocoţaţi, golăneşte, pe şubrede butaforii electorale. Trăim în lumea lui Verginel Gireadă. Noica nu face parte din această galaxie. În aceste condiţii, uitarea lui e de rigoare. E un fel de a-l proteja”.

Vezi aici articolul in intregime.

4 thoughts on “Dilema Veche: Trăim în lumea lui Verginel Gireadă

  1. Domnu’ Plesu sa ne scuteasca de desteptaciunea dumisale, ca zau daca ne tine de cald. Dupa cum zice dumnealui suntem toti cam niste prosti. Ma’ om fi prosti ca n-am avut toti sansa de a face studii de cele nalte. Da’ dumnealui cam vorbeste singur de la inaltimea piedestalului de unde s-a aburcat.
    Eu de filozofi din astia care stramba din nas la orice m-am cam saturat. Doar vorbesc si atat!

    1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
      ce desteapta esti tu danuto tu…pupincurista dracului
      iti place sa fii condusa de un analfabet condamnat (nu cu dosar penal…ci ….CONDAMNAT)
      ii bun asa
      sa fii fericita

  2. De ce trebuie sa jugnim tot timpul…..ce castigati oameni buni din vorbe rele?….eu zic sa lasam faptele sa vorbeasca…..ce aveti cu deputatul Gireada?…El a muncit pentru tot ceea ce are…fata de altii cunoaste politica din romania….a actionat dupa regulile ei si a castigat si ca primar foarte multe in comuna Eminescu….si va face multe si ca deputat…sa lasam timpul sa le aseze pe toate….va macina invidia …sau ce?…..comentati de el ca este condamnat si vai de mine ce va face….dar domnisoara de 23 de ani care e deputat…ce va face ea?,,,,abia a scos capul de pe bancile facultatii….stie ea cu ce se mananca politica…fata de Deputatul Gireada care este in politica de atatia ani…are 2 mandate de primar….mandate ce se vad in comuna….este calit de legile din romania…si face totul cu ambitie…..nimeni nu este prost in lumea asta….unii dau mai mult …altii mai putin…..fiecare infunctie de ce vrea sa faca in viata….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *