Scandal de la un teren atribuit gratuit de municipalitate Asociaţiei ROREC

clScandal în şedinţa de Consiliu Local de vineri de la un proiect privind transmiterea în folosinţă gratuită a Asociaţiei Române pentru Reciclare ROREC a unui teren proprietate a municipiului. Mai mulţi consilieri locali s-au împotrivit demersului Executivului Primăriei de a da în folosinţă gratuită Asociaţiei ROREC, pe o perioadă de zece ani, un teren cu o suprafaţă de 500 mp, situat în zona Ocolitor Pacea, în incinta fostului PROCOOP.

Fostul viceprimar Cătălin Alexa a declarat că mai există o firmă cu un astfel de profil de activitate, dar care nu beneficiază de acelaşi tratament.

Sunt societăţi care nu beneficiază de astfel de facilităţi. Ele plătesc în mod normal. Este vorba de un producător de electrocasnice, care în mod normal trebuie să-şi asigure reciclarea acestor electrocasnice. Vorbim de banii care se produc mascat aici. Nu văd de ce trebuie să beneficieze ei de gratuitate, atâta vreme cât mai avem un agent economic în Botoşani care plăteşte concesiune exact pentru acelaşi lucru„, a spus Alexa.

Asociaţia intenţionează să construiască pe terenul respectiv un centru de colectare pentru reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Fostul viceprimar Florin Ghiorghiţă a cerut ca terenul să-i fie atribuit asociaţiei pe o perioadă de trei ani, după care Consiliul local să decidă dacă contractul cu respectiva asociaţie va mai fi prelungit.

Fac eu investiţia respectivă de 30.000 euro şi fac şi reciclare. Fac investiţia şi în zece ani de zile, daţi-mi terenul gratuit„, a spus Ghiorghiţă.

La rândul său, primarul Ovidiu Portariuc a menţionat că municipalitatea nu va avea nimic de pierdut de pe urma acestui proiect, ci, din contra, de câştigat.

Este o obligaţie a municipalităţii. Vine un agent economic care are în spate o logistică, o experienţă, un management. Nu trebuie pornit de la premiza că orice agent economic urmăreşte strictul interes şi municipalitatea va avea de pierdut. Mie mi se pare că avem de câştigat din urma acestui proiect. Vor fi create câteva locuri de muncă„, a spus Portariuc.

Consilierii locali au decis în cele din urma ca terenul să fie dat pentru o perioadă de trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *