Angajat al Penitenciarului, găsit mort la serviciu

penitenciarul BotosaniUn angajat al Penitenciarului Botoşani a fost găsit spânzurat, vineri seară, în incinta unităţii de detenţie. Bărbatul de 50 de ani a fost găsit mort în atelierul în care lucra ca electrician. El a fost descoperit de un coleg, la scurt timp după terminarea programului de lucru.

Sandu Pânzar a fost găsit spânzurat cu un cordon textil de gratiile metalice ale atelierului.

Bărbatul era căsătorit şi avea copii, iar colegii nu ştiu ca acesta să fi avut probleme acasă sau la serviciu. El nu a lăsat un bileţel prin care să-şi explice gestul.

Aparent nu avea niciun motiv să facă acest gest. Nu este nicio explicaţie„, a spus unul dintre angajaţii Penitenciarului.

Fiul său este ofiţer la aceeaşi instituţie.

Conducerea Penitenciarului a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi a anunţat familia bărbatului. În prezent, reprezentanţi ai Parchetului efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanţelor producerii evenimentului, urmând ca în funcţie de concluziile acestora să fie dispuse măsurile procedurale care se impun.

Funcţionarul public cu statut special a fost angajat în sistemul administraţiei penitenciare, la Penitenciarul Botoşani, din anul 1991. Până în prezent persoana în cauză nu a fost sancţionată disciplinar, întreaga sa activitate fiind apreciată prin calificativul „Foarte bine”, se arată într-un comunicat al uităţii de detenţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *