Botosanenii vor putea adopta gratuit caini comunitari. Vezi detalii!

caini maidaneziBotosanenii vor putea adopta caini comunitari fara niciun cost. Executivul Primariei Botosani va iniţia un proiect privind gestionarea câinilor comunitari. Proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii publice, organizaţiile neguvernamentale, dar şi cetăţenii având posibilitatea să vină cu propuneri. Cel tarziu in luna februarie, proiectul va fi supus spre aprobare in sedinta de Consiliu Local.

Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, botosanenii isi vor putea steriliza gratuit cainii si tot gratuit vor putea adopta caini comunitari.

Proiectul reprezintă o completare a vechiului regulament. Intenţionăm să mai facem o solicitare de cei care posedă câini să-i sterilizeze gratuit ca urmare a unor programe  derulate de Primărie. Dacă nu-i sterilizează să facă o informare o dată la câteva luni, la Primărie, cu situaţia acelor câini. Trebuie să punem o serie de restricţii. Nu putem să punem amenzi, taxe, pentru că ar încălca drepturile cetăţenilor, dar putem primi o informare şi o centralizare sa avem o situaţie clară a recensământului câinilor. Va fi gratuită adopţia câinilor. Primăria va suporta integral costurile cu capturarea, sterilizarea, costuri casre până acum trebuiau plătite de cel care revendica un câine. Noi suntem alimentaţi cu câini pe străzi de la curţi şi localităţile învecinate„, a  spus Cosmin Andrei.

One thought on “Botosanenii vor putea adopta gratuit caini comunitari. Vezi detalii!

  1. bravo, in sfarsit o ideie inteleapta, castrarea si sterilizarea poate da rezultate bune de combaterea maidanezilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *