Ţurcanu vrea să cumpere utilaje de deszăpezire de două milioane de euro

Florin Turcanu
Florin Turcanu

Consiliul Judeţean Botoşani va renunţa, de iarna viitoare, la firmele de deszăpezire. Şeful CJ, Florin Ţurcanu, vrea ca în luna ianuarie să demareze procedurile de achiziţie publică a unor utilaje de deszăpezire, cu care să asigure, el însuşi, curăţarea drumurilor din judeţ.

Ţurcanu spune că va cumpăra utilaje pentru cele opt baze pe care le va amenaja în judeţ. În prezent, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri are patru baze, la Botoşani, Săveni, Dorohoi şi Truşeşti, însă Ţurcanu mai vrea patru, la Bucecea, Ştefăneşti, Darabani şi Răuseni.

În fiecare bază vom avea o maşină de teren cu ladă pentru intervenţii rapide. Va fi un inginer care va coordona baza. În fiecare bază vom avea şi depozit de combustibil, canton cu camere, cu dormitoare, cu bucătărie. Vom lua şi două UNIMOG-uri noi, un autogreder nou, o volă nouă, un camion mare cu lamă şi cu sărăriţă, şi un tractor de mare putere„, a afirmat Ţurcanu. 

Şeful CJ vrea ca toate utilajele să fie achiziţionate în leasing, valoarea contractului urmând să se ridice într-un an la nivelul contractului de deszăpezire.

Am făcut un calcul. Ţâbuleac cheluia două milioane de euro pe an pentru deszăpezire. Dacă fac leasing şi plăteasc undeva la un milion de euro pe an, plus motorină şi plăteasc şi oamenii, nu depăşesc două milioane de euro. Asta înseamnă că rămân cu utilajele şi îmi fac treaba mult mai bine„, a adăugat Ţurcanu.

În şedinţa din luna ianuarie a CJ, Ţurcanu vrea să aprobe hotărârea de achiziţie a utilajelor în leasing

4 thoughts on “Ţurcanu vrea să cumpere utilaje de deszăpezire de două milioane de euro

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    O idee extraordinara .Si CNDNA ar trebui sa procedeze la fel.Bravo d-le presedinte.O sa dispara in acest fel excrocheriile, si va fi si-o treaba buna. Felicitari.

  2. Nenea Marian, pt oameni precum dumneata nimic nu e bun, te intereseaza sa mergi bine pe strada si sa nu fie zapada pana la gat sau alte treburi? Dar asa v-ati nascut voi mari critici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *