Comerciant de petarde, prins de jandarmi

petardeÎn Ajunul Crăciunului, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, care executa serviciul în zona gării din municipiul Botoşani a depistat o persoană de sex masculin care comercializa cutii cu petarde trecătorilor.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că bărbatul, în vârstă de 55 de ani, din municipiul Botoşani, a cumpărat 40 de cutii cu petarde, a 60 de bucăţi fiecare, de la o persoană necunoscută, iar apoi a încercat să le comercializeze. Până la ora 10.30, când a fost depistat de jandarmi, a reuşit să vândă 11 cutii.

Jandarmii au procedat la ridicarea în vederea confiscării a cutiilor cu petarde pe care bărbatul le mai avea asupra sa şi i-au întocmit acestuia actele de constatare , fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”, conform prevederilor legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Petardele au fost predate la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, dosarul cu actele de constatare urmând a fi înaintat pentru soluţionare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Comunicat Inspectortatul Judeţean de Jandarmi Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *